“Μπούμερανγκ” γυρίζει στο “Μέγαρο” το επεισόδιο με την βουλευτή-“Επιχείρηση” αλλαγής ατζέντας αλλά…

Αγαπητό kefalonia magazine

Αλγεινή και αρνητική εντύπωση έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η χθεσινή απαράδεκτη φραστική επίθεση στην βουλευτή του Νομού Αφροδίτη Θεοπεφτάτου στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου.

Μία ματιά στα social media αρκεί για να καταλάβει κανείς ότι η συντριπτική πλειοψηφία τάσσεται κατά του επεισοδίου ενώ το λάθος του “Μεγάρου” να δώσει δημοσιότητα στο θέμα μέσω των μέσων ενημέρωσης που απηχούν τις απόψεις του, στρέφει τα πυρά κατά της Δημοτικής Αρχής που βλέπει να γίνεται “μπούμερανγκ” το θέμα αυτό, κάτι που σημαίνει ότι το πολιτικό κόστος είναι βέβαιο!

Έτσι σήμερα ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Διονύσης Λυκούδης επιχείρησε να αλλάξει την πολιτική ατζέντα ανεβάζοντας το θέμα της κατασκευής νέου πάρκινγκ στο Αργοστόλι.

Βέβαια το θέμα αυτό έχει ήδη “παίξει” τις προηγούμενες μέρες ενώ εγείρονται ερωτήματα και ενστάσεις αναφορικά με το κατά πόσο γρήγορα μπορεί να γίνει το έργο και πόσο “ώριμο” είναι αυτό.

Σήμερα λοιπόν, φέρνω στη δημοσιότητα μία απόφαση Δημάρχου που αφορά σε αυτό το έργο και είναι η ακόλουθη:

ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Τι λέει αυτή η απόφαση; 

Στις 12/12/18 συγκροτήθηκε ομάδα έργου ώστε  να προβεί σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για την προετοιμασία της υποβολής πρότασης αξιοποίησης του ευρισκόμενου στο
Αργοστόλι και επί της οδού Χαροκόπου, ακίνητου επιφανείας 4.360 τ.μ. περίπου, ιδιοκτησίας Γ.Ν. Κεφαλληνίας, προκειμένου να παραχωρηθεί στον Δήμο Κεφαλλονιάς σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 200 του ν. 3463/2006. 

Αυτή η συγκρότηση ήρθε …4 ολόκληρους μήνες μετά από έγγραφο της ΥΠΕ (6ης Υγειονομικής Περιφέρειας
Πελοποννήσου, Ιονίων Ηπείρου & Δυτικής Ελλάδας) που είχε σταλεί τον Αύγουστο!!!

Δηλαδή στο “Μέγαρο” έκαναν 4 ολόκληρους μήνες για να συγκροτήσουν την ομάδα έργου!

Σήμερα λοιπόν έρχεται ο κ. Αντιδήμαρχος και μας εξαγγέλλει ότι με την δημιουργία του πάρκινγκ λύνεται το κυκλοφοριακό στο Αργοστόλι. Ακόμη βέβαια δεν έχει γίνει η παραχώρηση του οικοπέδου από το Νοσοκομείου, πολύ περισσότερο η αποδοχή του από το Δημοτικό Συμβούλιο! Και λίγες μέρες πριν μιλώντας στον δημοσιογράφο Διονύση Βούτο, η Πρόεδρος των εργαζομένων στο Νοσοκομείο κ. Βάσω Βουτσινά δεν φάνηκε να συμφωνεί με όλη αυτή την μεθόδευση της παραχώρησης.

Επειδή λοιπόν ακόμη βρισκόμαστε στην αρχή της …γραφειοκρατίας είναι πιθανότερο το έργο αυτό να εκτελεστεί από την …επόμενη Δημοτική Αρχή!

Ελπίζουμε πάντως να διαψευστούμε διότι είναι ένα έργο που χρειάζεται η ταλαιπωρημένη πόλη του Αργοστολίου.

H ωραία φωτο του “Μεγάρου” είναι από τον Christopher Kotsoros

Ο τοπικός αναλυτής