“Να κάνουμε τα Καμιναράτα ένα χωριό προς μίμηση”

Φίλες και φίλοι θέλω να γράψω δυο λόγια για τον εαυτό μου γιατί πιστεύω πως τούτη την ώρα είναι αναγκαία.
Γεννήθηκα και μεγάλωσα στο χωριό Καμιναράτα , ένα χωριό που βρίσκετε στο ψηλότερο σημείο της Παλικής.

Οι άνθρωποι που ζουν εκεί έχουν μια διαφορετική αντίληψη των πραγμάτων και της ζωής ,από τα γύρω χωριά και αυτό το συναντάμε έντονα και σε μεγάλο βαθμό μέσα από της διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνονται από τους τοπικούς συλλόγους ,μέσα από τα ήθη και έθιμα τους.

Είναι τιμή μου το να είμαι Καμινάρης και ακόμη περισσότερο το να είμαι πρόεδρος ενός ιστορικού και ένδοξου χορευτικού και πολιτιστικού συλλόγου. Ένας σύλλογος με βαριά ιστορία στην πλάτη του από τους παππούδες μας και τους πατεράδες μας . Ένας σύλλογος που μας κάνει περήφανους που είμαστε Καμιναράδες γιατί μας άφησαν παρακαταθήκη την λεβεντιά τους και την αξιοπρέπεια τους.

Οι καταστάσεις της ζωής με έσπρωξαν και έμενα στον δρόμο της ξενιτιάς όπως έγινε και σε πολλούς συγχωριανούς μου. Ποτέ μου όμως δεν ξέχασα το χωριό που μεγάλωσα και έζησα τα περισσότερα χρόνια της ζωής μου .

Όταν πήρα την μεγάλη απόφαση να γυρίσω στην πατρίδα μου και στον τόπο μου, στον τόπο που μεγάλωσα και αγάπησα ,βρήκα μεγάλες δυσκολίες . Οι συγκυρίες με ώθησαν να μείνω στο Ληξούρι,όμως πιστέψτε με αυτό δεν ήταν πρόβλημα να γίνω πρόεδρος του συλλόγου (οπως και τώρα ΔΕΝ είναι πρόβλημα) . «Δεν παίζει ρολό το που κοιμάμαι ,αλλά το που είμαι ξύπνιος και εγώ είμαι ξύπνιος στο χωριό μου» (Αυτό το αναφέρω για τους φίλους που μου λένε ότι εσύ δεν μένεις στο χωριό).

Το Ιανουάριο του 2016 ζήτησα να μάθω από τους υπεύθυνους τότε ,την πορεία του συλλόγου και μου είπαν πως ήταν σε αδράνεια λόγω λειτουργικών προβλημάτων . Αμέσως και χωρίς δεύτερη σκέψη έκανα το επόμενο βήμα , το βήμα που έπρεπε να γίνει για την σύσταση ξανά του συλλόγου .

Μια ομάδα νέων ανθρώπων με όρεξη και αγάπη και προ πάντων σεβασμό και εμπιστοσύνη προς το πρόσωπο μου με επέλεξαν να ηγηθώ και να φέρω εις πέρας αυτήν την απόφαση, να ξαναστήσουμε και να συνεχίσουμε στην δική μας πλάτη πλέον τον ιστορικό σύλλογο μας.

Η ανταπόκριση και η αγάπη από το χωριό ήταν αναμενόμενη για αυτήν την κίνηση μας, όλοι οι χωριανοί αγκάλιασαν την προσπάθεια μας και αυτό μας έδωσε δύναμη να προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα όπου ήταν η συγκρότηση του χορευτικού τμήματος. Όμως δεν άργησαν οι δυσκολιες να ερθουν και να μας χτυπήσουν την πόρτα.
Έτσι λοιπον παγώσαμε για λίγο το χορευτικό τμήμα και δώσαμε όλες μας της δυνάμεις να κρατήσουμε τον σύλλογο ζωντανό μέσα από διάφορες εκδηλώσεις που κάνουμε.
Στόχος μας είναι να συγκροτήσουμε πάλι το χορευτικό τμήμα, και αυτήν την φορά με νέο αίμα ,Με νέα παιδιά που θα συνεχίσουν την ένδοξη ιστορία μας .
Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να δώσω πολλά συγχαρητήρια στο Διοικητικό συμβούλιο και συγκεκριμένα στον Αντιπρόεδρο του συλλόγου Φανό Νικόλα , στον ταμεία μας Σταθάτο Φώτιο , στον σύμβουλο μας Φανό Μιχάλη. Τα πιο πολλά όμως συγχαρητήρια από καρδιάς θέλω να τα δώσω στην γενική γραμματέας μας Γεωργία Μαρούλη όπου μέσα από συνεχής προσπάθειες και μάχες δίνει την ψυχή της για να μήν σβήσει άδοξα αυτός ο σύλλογος.
Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω δημόσια για την προσπάθεια και τις υπηρεσίες που μας παρέχει αφιλοκερδώς η δασκάλα χορού Μαρία Δινυσάτου. Φυσικά Σημαντικό ρόλο παίζουν και οι γυναίκες του χωριού που απλόχερα μας στηρίζουν με όλη τους τη δύναμη και την αγάπη.

Όσο αναφορά τις υποψηφιότητες για την Κοινότητα του χωρίου στις ερχόμενες εκλογές χαίρομαι ιδιαίτερα που δηλωσαν την συμμετοχή τους νέοι άνθρωποι με νέες ιδέες, έτσι θα έχουμε μια άψογη συνεργασία όλοι μαζί να κανουμε τα Καμιναρατα ενα χωριο προς μιμηση.

Με εκτίμηση ο πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου «ΑΕΤΟΣ» Σταθάτος Ν.Διονύσιος