“Ο αγώνας μας θα συνεχιστεί μέχρι να παραμείνει το υφιστάμενο καθεστώς της ΕΔΑΚΙ ακριβώς ως έχει, χωρίς εκπτώσεις”

Ως Πρόεδρος της ΕΔΑΚΙ ΑΕ – ΟΤΑ και εκπροσωπώντας το ΔΣ της Εταιρίας θα ήθελα να ενημερώσω και να απευθύνω προτροπή προς όλα τα πολιτικά κόμματα του Ελληνικού Κοινοβουλίου, ότι πέραν των ανακοινώσεων για την κατάργηση του άρθρου 93 από το περιβαλλοντικό νομοσχέδιο το οποίο συζητείται στις Επιτροπές, αναμένουμε την έμπρακτη συμβολή τους ούτως ώστε η Κεφαλονιά και η Ιθάκη να παραμείνουν τα καθαρότερα νησιά όπως ήταν τα τελευταία 35 χρόνια. Η κοινωνία των νησιών μας παρακολουθεί τις εξελίξεις που αφορούν στην ποιότητα ζωής της με αγωνία και δεν πρόκειται να συγχωρέσει μικροπολιτικές σκοπιμότητες ή αδιαφορία από οπουδήποτε και αν προέρχεται. Ο αγώνας μας θα συνεχιστεί μέχρι να παραμείνει το υφιστάμενο καθεστώς της ΕΔΑΚΙ ακριβώς ως έχει, χωρίς εκπτώσεις οι οποίες μελλοντικά θα επιφέρουν την παραμικρή αλλαγή στο επίπεδο ποιότητας ζωής των κατοίκων της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης. Όλα τα πολιτικά κόμματα θα πρέπει αυτές τις κρίσιμες ώρες να σταθούν στο ύψος τους και να δικαιώσουν τις επιλογές των πολιτών που τα εμπιστεύθηκαν.

Αργύρης Γαβριελάτος

Πρόεδρος ΕΔΑΚΙ ΑΕ -ΟΤΑ

Προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, θέλω να ζητήσω ένα μεγάλο συγνώμη από τον Theodoros Galiatsatos επικεφαλή του συνδυασμού ΑΝΑΣΑ στην περιφέρεια Ιονίων Νήσων, διότι από κεκτημένη μου ταχύτητα στο άρθρο που έγραψα για την κυρία Κράτσα περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, τον συμπεριέλαβα με τους υπόλοιπους περιφερειακούς συμβούλους ως θετικός αποδέκτης του άρθρου 93 της κυβέρνησης για την κατάργηση της ΕΔΑΚΙ.
Ο κύριος Θεώδορος Γαλιατσάτος ο οποίος και συμμετείχε στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Αργοστολίου, η άποψη του ήταν ξεκάθαρη για την κατάργηση του άρθρου 93.