Ναί, καλοσωρίζω την υποψηφιότητα για την διεκδίκηση του Δήμου μας.
Αυτού του τιτάνα της πολιτικής ζωής του τόπου μου, που παρότι ο βίος και η πολιτεία του, τον κατατάσσει στους λεγόμενους “βαρώνους” της οικονομικής ελίτ, ουδέποτε στην πολιτική σταδιοδρομία του (τ. Βουλευτής, δις Δήμαρχος-επι οκταετίας, νυν Πρόεδρος της ΠΕΔ-ΙΝ και Δημοτικός Σύμβουλος Αργοστολίου), δεν επιχείρησε να εξελιχθεί ως Τοπικός Ολιγάρχης στην Κεφαλονιά μας, “ίνα όπως καπηλεύσει…” παράδες κι οφίτσια.
Πολλοί έσπευσαν να τον κατηγορήσουν ως γέροντα προχωρημένης ηλικίας που αδυνατεί να καταλάβει ότι “τετέλεστε”, ή κι ακόμη ότι “σέρνεται” από “αυλοκόλακες”.
Πολλοί και ιδίως μέσα απο την παράταξή του, ως νέοι “Βρούτοι” μη έχοντας τις ικανότητες και το σθένος να τον ξεπεράσουν μέσα από την ίδια την πολιτική τους παρουσία, έβγαλαν την μάχαιρα από τις θήκες των για να τον καρατομήσουν.
Όχι, οι τιτάνες πέφτουν στο πεδίο των μαχών.
Όχι, στον Αλ. Παρίση δεν έχει θέση η κουνιστή καρέκλα ενός απόμαχου γηραιού, που έχει χάσει πνεύμα, ψυχή και σώμα.
Θα πέσει μαχόμενος στο πεδίο.
Εκεί που ο απόλυτος Κριτής των πάντων επι γης, είναι ο απλός πολίτης και που με την Ψήφο του θα αποφασίσει το αν θα τον θέσει στο “ταμείο των απόμαχων”.
Ουδείς άλλος…Κάσσιος, Βρούτος ή Καλιγούλας.
Από το fb του Gerasimos Valsamis
Προηγούμενο άρθροΚεφαλονιά: Πανέμορφος γάμος με τριαντάφυλλα και ανεμώνες σε λευκό και αχνό ροζ (εικόνες)
Επόμενο άρθροΜίνι συνέντευξη με την δικηγόρο Πέρυ Ξυδιά : Για τους νέους επαγγελματίες και τους πολιτικοποιημένους η παράταξη Ανουσάκη είναι ουσιαστικά μονόδρομος