Επειδή τα καιρικά φαινόμενα της Κεφαλονιάς, χαρακτηρίζονται ως και οι σεισμοί, ως και τα “μυστήριά” της, σύνηθες φανόμενα, θα έπρεπε να έχει απασχολήσει από πενταετίας ή και περισσότερο πριν, όλους του ειδικούς και επαίοντες της “κατοχής της τεχνογνωσίας” κλπ το γιατί τα φαινόμενα αυτά συνοδεύονται από τις καταστροφές που επιφέρουν σε κάθε εμφάνισή τους, ενώ πριν “η μητέρα φύση” είχε προνοήσει η ίδια να τα “απορροφά”!
“Φταίνε οι παρεμβάσεις με τις τοποθετήσεις Ανεμογεννητριών στα γύρω ορεινά”…κατηγορούν πολλοί.
Αντίστοιχα με ντοκουμέντα, οι εταιρείες που εγκατέστησαν αυτές, αποκρούουν τις κατηγορίες, αφού εκ των εγγράφων προκύπτουν ότι “όλα τα έργα εκτελέστηκαν με όλες τις προδιαγραφές που επιβάλουν οι διεθνείς θεσμοί και οι νομοθετημένες προδιαγραφές των”, έτσι ώστε να μην υπάρξουν πλημυρικά φαινόμενα. Τα “φαινόμενα” όμως είναι εδώ, εκτυλίχθηκαν και εκτυλίσσονται, ενώ πριν δεν υπήρχαν. Κάτι θα πρέπει να διαφεύγει της προσοχής των “επαιόντων ειδικών” που θεσμοθέτησαν τα περιβαντολογικά έργα και αντιπλημυρικές μελέτες. Συνεπώς, με δεδομένο ότι δεν υπάρχουν “κακκοτεχνίες και παραλείψεις” εκ μέρους των εργοπλήπτριων εταιρειών, θα πρέπει εδώ και τώρα να ενσκύψουν και να προβληματιστούν όλοι αυτοί οι “επαίοντες ειδικοί” για το που τα σχέδιά τους (που νομοθετήθηκαν)…”μπάζουν νερά”, είναι δλδ λάθος.
Το ίδιο θα έπρεπε να προβληματίσει τους κάθε οικολόγους-περιβαντολολόγους κλπ (κινήματα-ΜΚΟ κλπ) που μας σέρβιραν την “πράσινη ενέργεια” ως πανάκεια.
Όταν εκ των αποτελεσμάτων, λόγω κακής κατά την γνώμη μου, σχεδίασης-νομοθέτησης κλπ, οι καταστροφή του περιβάλλοντος συνεπεία των ΣΥΝΗΘΗ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ καιρικών συνθηκών στην Κεφαλονιά, είναι αντιστρόφως ανάλογος των ωφελειών που προσφέρει η “πράσινη ενέργεια”…τότε θα πρέπει και αυτοί να ανασκουμπωθούν, να σηκώσουν τα μανίκια και να στρωθούν στην δουλειά, πρός ανεύρεση του “τι φταίει”.
Και φυσικά δεν φταίει η “κλιματική αλλαγή” (άλλη παραμύθα κι αυτή), αφού όπως τόνισα τα καιρικά φαινόμενα κυρίως του Φθινοπώρου, είναι χιλιετίες τώρα τα ΣΥΝΗΘΗ για την Κεφαλονιά.
Ενδεικτικά να αναφέρω, χτες βράδυ καταγράφηκε από τον Μ/Σ Φαρακλάτων “ύψος” βροχόπτωσης 75 τόνων/στρέμμα ωριαίως. Με αυτό το “ύψος” δεν δικαιολογούνται οι “αναφορές” για ακραία καιρικά φαινόμενα, αφού αυτό το “ύψος” ανταποκρίνεται στο 55% του ΣΥΝΗΘΟΥΣ “ύψους” τω 125 τόνων/στρέμα ή των 152 τόνων/στρέμμα ωριαίως, που έχουν σημειωθεί άπειρες φορές (και δύο και τρείς φορές τον χρόνο…) όλα σχεδόν τα προηγούμενα έτη από “γενησιμιού τς μετεωρολογίας”.
Η Πολιτική Προστασία κάνει ότι ειναι ανθρωπίνως δυνατόν.
Οι Αρχές του Κράτους τι κάνουν;
Θα το ψάξουν κάποια στιγμή στο τι υπάρχει “στραβό” ή θα θρηνήσουμε κάποια στιγμή και θύματα;;;;
(οι φωτό είναι μετά τα χτεσινοβραδυνά στην Αγ Ευφημία και στο Νύφι).

Από το fb του

Gerasimos Valsamis