“Ώρα μηδέν” για την παθολογική κλινική του Νοσοκομείου

Παράλληλα τα κενά στα υπόλοιπα τμήματα ολοένα διευρύνονται. Το μικροβιολογικό τμήμα διαθέτει μόνο μια ειδικευμένη ιατρό, ο χειρουργικός τομέας (χειρουργική και ορθοπεδική κλινική) λειτουργεί με μία ειδικευόμενη, οι καρδιολόγοι ρισκάρουν συνεχώς ζωές αφού δεν μπορούν να διακομίζουν έγκαιρα και με ασφάλεια τα περιστατικά που χρήζουν νοσηλείας σε τριτοβάθμιο νοσοκομείο. Οι ελλείψεις στις οποίες αναφέρομαι αφορούν μόνο το ιατρικό προσωπικό και δεν περιλαμβάνουν τα σοβαρότατα κενά του νοσηλευτικού, παραϊατρικού αλλά ακόμα και διοικητικού και τεχνικού προσωπικού.

Βρισκόμαστε ξανά μετά από τρία χρόνια να παρακαλάμε για ενίσχυση του δυναμικού μας, την ίδια ώρα που τα παράθυρα του γραφείου μας, αλλά και των θαλάμων νοσηλείας είναι κολλημένα με λευκοπλάστ για να μην μπαίνει η βροχή, ενώ ο διάδρομος είναι γεμάτος λεκάνες αφού η ταράτσα του κτιρίου στάζει. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, το επιστημονικό συμβούλιο του νοσοκομείου καλείται  να αποφασίσει ποια είδη ακριβού ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού έχουμε ανάγκη, γιατί περισσεύουνε λέει χρήματα από προγράμματα ΕΣΠΑ.

Τόσο εγώ όσο και ο συνάδελφός μου κος Βασιλάκος σκεφτόμαστε πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο, εφόσον δεν διαπιστώσουμε συγκεκριμένα βήματα προς την επίλυση των παραπάνω προβλημάτων, το αμέσως επόμενο διάστημα, να θέσουμε την παραίτησή μας στη διάθεση της υπηρεσίας καθώς αν τα πράγματα συνεχίσουν στην ίδια πορεία δεν θα είμαστε σε θέση να φέρουμε σε πέρας το καθήκον που  μας έχει ανατεθεί.

Γ. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗΣ

ΠΑΘΟΛΟΓΟΣ ΕΠΙΜ. Α

ΓΕΝ. ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ