Διαβάζω πάλι σε πολλά προφίλς “περί των μιασμένων “ΚεφαλληνΑθηναίων ” οι οποίοι ΔΕΝ πρέπει να πάνε στο νησί , σε αυτήν την νέα καραντίνα.
Κάποιες απλές σκέψεις λοιπόν, απευθυνόμενος στους Κεφαλλήνες που μένουν στο νησί και εκφράζουν τέτοιες άστοχες απόψεις.
Τον Ιούλιο , Αυγουστο & Σεπτέμβριο έφθασαν αρκετές πτήσεις τσάρτερ, με τουρίστες από περιοχές που έβραζαν λόγω κορωνοιού πχ Βρετανία, Ιταλία, Τσεχία, Ισπανία, Σκανδιναβικές Χώρες, περιοχές δηλαδή με σοβαρό πρόβλημα , ακόμα και κατά την διάρκεια του καλοκαιριού που πέρασε.
Τότε δεν σας ενόχλησε η πιθανότητα το νησί να “μολυνθεί” ? Όλοι αυτοί οι τουρίστες δεν τριγύρισαν στο νησί? Δεν έφαγαν? Δεν ήπιαν? Υπήρξαν κρούσματα τουριστών & τον Ιούλιο & τον Αύγουστο. Με αυτά τι έγινε?
Πόσα σκάφη αναψυχής ξένης σημαίας, προσέγγισαν λιμάνια του νησιού? Οι επιβάτες τους , εξέρχοντο των σκαφών με κάποιο τρόπο ελέγχου ? Όχι βέβαια.
Δεν ήρθαν Έλληνες τουρίστες οι οποίοι, με τον νόμο των πιθανοτήτων , ήταν φορείς?
Τέλη Σεπτεμβρίου & αρχές Οκτωβρίου ήρθαν εκατοντάδες άτομα , αμέσως μετά την καιρική καταστροφή.
Εθελοντές, οργανώσεις , στελέχη Ενόπλων δυνάμεων , στελέχη της ΔΕΗ, εργάτες κλπ να βοηθήσουν το νησί στην αποκατάσταστη των ζημιών & στην συνδρομή πληγέντων. Τότε δεν υπήρχε κορωνοιος? Ήταν όλοι “αποστειρωμένοι” ?
Στην μεγάλη εορτή του Αγίου μας, πόσοι Χριστιανοί πιστοί ήρθαν από άλλα μέρη ? (Όχι πολλοί φέτος αλλά ήρθαν)
Γιατί ΤΟΤΕ “δεχθήκατε” όλον αυτό τον κόσμο?
Όλοι αυτοί κάπου έμεναν , κάπου ψώνιζαν, κάπου έτρωγαν, κάπου διασκέδαζαν.
Δεν αποτέλεσαν όλοι αυτοί, πιθανές εστίες μετάδοσης & εξάπλωσης?
Στην νέα δύσκολη φάση, πόσοι εχουν την δυνατότητα να φύγουν από τα δυο μεγάλα Αστικά κέντρα , τα οποία βρίσκονται στο μάτι του “κορωνοκυκλώνα”, αφού στην νέα Καραντίνα, η Πρωτοβάθμια Σχολική εκπαιδευση λειτουργεί, άρα πάρα πολλοί έχουν υποχρεώσεις? Όλοι όσοι φθάνουν, πού έχουν την δυνατότητα να πάνε (αφού όλα είναι κλειστά) , σε σχέση με τους Ευρωπαίους τουρίστες του καλοκαιριού ή τους Εθελοντές των ημερών, αμέσως μετά τις πλημμύρες?
Πολλοί συμπατριώτες μας, έχουν 10, 20 ρίζες ελιές και μαζεύουν το λάδι για την οικογένειά τους. Αυτοί σας ενοχλούν?
Σαφώς όσοι επιλέξουν να πάνε στο νησί δεν πρέπει να σκεφτούν ότι πάνε για ντόλτσε βήτα. Σαφώς και πρέπει να μείνουν σε καραντίνα. Αλλά και οι Κεφαλλήνες που φοβούνται τόσο πολλοί τους “λεπρούς” , δεν θα πρεπει να ανέβουν Αθήνα για να κάνουν τα χριστουγεννιάτικα ψώνια τους. Ετσι, κάποιες απλές σκέψεις μπονόρα μπονόρα.
Από το fb του Orestis Kappatos
Προηγούμενο άρθροΚατάθλιψη πριν το lockdown στην Ερμού: Κατεβάζουν ρολά τα μαγαζιά – Πόσα από αυτά θα ξανανοίξουν; (βίντεο-φωτό)
Επόμενο άρθροΜπαίνει «λουκέτο» για τρεις εβδομάδες στις εκκλησίες