ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΟΔΥΣΣΕΑΣ 04/09/21
Αγαπητοί φίλες & φίλοι, κυρία Περιφερειάρχη, κύριε Βουλευτή, κύριε Γενικέ, αγαπητοί καλεσμένοι μας, ειλικρινά με μεγάλη χαρά και συγκίνηση σας υποδέχομαι σήμερα στο κεντρικό λιμάνι της Ιθάκης «Ο Οδυσσέας». Ένα λιμάνι που ως αναγκαιότητα προέκυψε μέσα από την δυναμική της ανάπτυξης του νησιού μας αλλά και από τις παρόμοιες και παράλληλες εξελίξεις στις γειτονικές μας περιοχές.
Το σύγχρονο & ασφαλές λιμάνι που σήμερα όλοι χαιρόμαστε εξασφαλίζει με τις υποδομές του αλλά και με το μέγεθός του πως για τις επόμενες δεκαετίες θα μπορεί να καλύψει όλες τις μεταφορικές ανάγκες του νησιού μας, αλλά και τις όποιες μελλοντικές αυξήσεις μεγεθών, είτε αυτά αναφέρονται στα νούμερα των επισκεπτών, είτε στα μεγέθη των πλοίων που τους εξυπηρετούν. Η ύπαρξή του τοποθετεί την Ιθάκη στον μεταφορικό χάρτη του Νοτίου Ιονίου σαν ένα προορισμό που μπορεί να προσεγγίσουν όχι μόνο τα πλοία που την συνδέουν με τα γειτονικά της νησιά, την Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο, αλλά και με την Ιταλία ή και οποιαδήποτε άλλη χώρα έχει σύνδεση με τα νησιά μας.
Προσφέρει μία σύγχρονη πρώτη και τελευταία εικόνα για τον επισκέπτη αλλά και τον καθημερινό ταξιδιώτη και του προσφέρει υπηρεσίες αντάξιες της ιστορίας του νησιού μας αλλά και των απαιτήσεων της εποχής μας. Πάνω από όλα όμως προσφέρει ΑΣΦΑΛΕΙΑ στον ντόπιο πληθυσμό σε όλους εμάς φίλες και φίλοι που ζούμε στον ιστορικό και ξακουστό τούτο τόπο όλο τον χρόνο και αξίζουμε να νιώθουμε πως ότι και αν γίνει έχουμε μία πύλη εισόδου/εξόδου που θα μας ενώνει με ότι δυνητικά χρειαστεί το νησί μας.
Το έργο αυτό αποδεικνύει τη μαγεία της Αυτοδιοίκησης και ένα έργο κοινής παραδοχής και αποδοχής, δείχνει περίτρανα πως ένας Νομάρχης πετυχαίνει την χρηματοδότηση, άλλος το δημοπρατεί, άλλος Περιφερειάρχης το προχωράει, άλλος το ξεμπλοκάρει και άλλος το ολοκληρώνει και το παραδίδει έτοιμο στο λαό της Ιθάκης και στους ταξιδιώτες και επισκέπτες της για χρήση.
Βλέπω εδώ χαρούμενα πρόσωπα, παλιούς αγαπητούς συνεργάτες και φίλους, που έχουμε χαράξει και ακολουθήσει με άλλους κοινή, με άλλους παράλληλη πορεία, αλλά όλοι δουλέψαμε για αυτόν το μεγάλο στόχο. Όλοι εδώ συμφωνούσαμε ότι η Ιθάκη δικαιούται ένα νέο μοντέρνο λιμάνι.
Είναι μεγάλη η χαρά και η ικανοποίηση για την παρουσία τους απόψε εδώ του πρώην Περιφερειάρχη κ. Σπύρου, του τέως Περιφερειάρχη κ.Γαλιατσάτου, οι πρώην Δήμαρχοι Σπύρος Αρσένης και Γιώργος Βασιλόπουλος οι πρώην Έπαρχοι κ.Χατζηαθανασίου,κ.Ανδριανάτος,κ.Σαρδελή
Μεγάλη απουσία για μένα προσωπικά αλλά και για όλους μας απόψε είναι ο αγαπημένος φίλος Διονύσης Γεωργάτος, ο Νομάρχης με τον οποίο εκλέχτηκα από το λαό της Ιθάκης δυο φορές Έπαρχος. Μας στέλνει τις ευχές του και το ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς και τα

συγχαρητήρια του για την αποψινή εκδήλωση.
Και βέβαια είναι εδώ η Περιφερειάρχης μας κα Ρόδη Κράτσα Τσαγκαροπούλου, ο Βουλευτής μας Παναγής Καππάτος και ο Αντιπεριφερειάρχης μας Σταύρος Τραυλός, τους ευχαριστώ ιδιαίτερα γιατί είναι καθημερινοί συμπαραστάτες σε όλες τις προσπάθειες για το νησί μας, αυτά τα δύο χρόνια της θητείας μας.
Είμαι ευγνώμων σε όλους αυτούς τους ανθρώπους και σε αρκετούς άλλους που σήμερα δεν μπόρεσαν να παραβρεθούν και μου επιτρέπεται να το εκφράζω θεωρώ και εκ μέρους όλων των πολιτών της Ιθάκης.
Θα ήταν μεγάλη παράλειψη αν δεν αναφερόμουν ιδιαίτερα στον κ.Πέτρο Γκολέμη, τον συμπολίτη μας κ.Όμηρο Κωστόπουλο, και τον αείμνηστο Γεράσιμο Χαλικιόπουλο, οι οποίοι πρόσφεραν αφιλοκερδώς σημαντικά τμήματα της περιουσίας τους και έτσι αποφύγαμε τις χρονοβόρες διαδικασίες απαλλοτριώσεων, καθώς και τη συμπατριώτισσα μας Δώρα Μάτζαρη που μας ετοίμασε και προσέφερε δωρεάν τις μακέτες και τα λογότυπα του λιμανιού μας.
Σε απόλυτη συνεργασία με το Διαδημοτικό Λιμενικό Ταμείο Κεφαλονιάς & Ιθάκης και το Δήμο μας σας υπόσχομαι πως θα γίνουν μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα και οι τελικές παρεμβάσεις που θα ολοκληρώσουν το μεγάλο αυτό έργο και θα διορθώσουν τις όποιες αβλεψίες, αστοχίες ή λειτουργικές αδυναμίες που όπως είναι φυσικό προέκυψαν από την καθημερινή χρήση του.
Δε θα καταχραστώ άλλο τον χρόνο σας, εύχομαι να χαιρόμαστε το λιμάνι μας, να συνεισφέρει τα αναμενόμενα μέγιστα στην ανάπτυξη του νησιού μας και ΠΙΣΤΕΥΩ & ΕΛΠΙΖΩ πως αυτό το έργο είναι μόνο η αρχή μιας σειράς μεγάλων έργων που προγραμματίζονται για να ολοκληρωθούν οι υποδομές μας με πρώτο μέλημα μας, της δεύτερης διετίας το λιμάνι των Φρικών. Υποδομές που θα φέρουν την ανάπτυξη και νέες θέσεις εργασίας για τους νέους μας.
Ευχαριστώ τέλος τη Διαχειριστική Αρχή, την εταιρεία SICAP, όλους τους εργάτες ντόπιους και ξένους που το κατασκεύασαν με πολύ κόπο και σκληρή εργασία καθώς και τις υπηρεσίες Τεχνικών Έργων, στις Περιφερειακές Ενότητες της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης για την ολοκλήρωση του λιμανιού.
Αθανάσιος Λιβιτσάνης
Έπαρχος Ιθάκης

ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΟΔΥΣΣΕΑΣ 04/09/21Αγαπητοί φίλες & φίλοι, κυρία Περιφερειάρχη, κύριε Βουλευτή, κύριε Γενικέ, αγαπητοί…

Δημοσιεύτηκε από Thanasis Livitsanis στις Δευτέρα, 6 Σεπτεμβρίου 2021

Προηγούμενο άρθροΤροχαίο Mad Clip – Κόλαφος ο παππούς του: Μπορεί να είναι εγκληματική ενέργεια
Επόμενο άρθροΚεφαλονιά: Αυτή είναι η κατάσταση σήμερα στην κλινική covid του Νοσοκομείου