Πριν λίγες μέρες, στην τελευταία ανάρτησή μου, είχα επισημάνει την κρισιμότητα της κατάστασης και το ότι ίσως ήταν η τελευταία ευκαιρία να επιδείξουμε την μέγιστη υπευθυνότητα ώστε να αποφύγουμε μια ανθρωπιστική κρίση και ένα γενικευμένο και καταστροφικό για την οικονομία lockdown.
Δυστυχώς οι εξελίξεις ήταν ραγδαίες, η κατάσταση ξέφυγε και φαίνεται ότι διαβήκαμε τον ρουβίκωνα με αποτέλεσμα αύξηση νοσηλευομένων, διασωληνομένων και θανάτων και εντελώς οριακή κατάσταση του ΕΣΥ.
Επομένως, ευρισκόμενοι στο χείλος του γκρεμού, πρέπει να επιδείξουμε την αναγκαία ψυχραιμία και υπομονή καθώς, εάν τώρα δεν τηρηθούν τα αυστηρά μέτρα, οι εξελίξεις πλέον θα είναι καταστροφικές και ανεξέλεκτες με τεράστιο κόστος σε ανθρώπινες ζωές και περαιτέρω επιδείνωση της οικονομίας.
Ευτυχώς στην Ιθάκη δεν έχουν διαπιστωθεί κρούσματα παρά τον αυξημένο αριθμό διαγνωστικών test που διενεργούνται στο κέντρο υγείας, τόσο σε ύποπτα περιστατικά, όσον και σε συμπολίτες μας που επιστρέφουν μετά μεγάλη απουσία από το νησί.
Εν τούτοις, πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί και να μην εφησυχάζουμε, καθώς τις τελευταίες μέρες έχει αυξηθεί αισθητά η εισροή επισκεπτών, οι οποίοι πρέπει να επιδεικνύουν ακόμη μεγαλύτερη προσοχή, ιδίως το πρώτο 10ήμερο που θα ευρίσκονται στην Ιθάκη.
Ακόμη μία φορά επίσης να τονίσουμε την σημασία αποφυγής συνωστισμού, την τήρηση αποστάσεων και την απαραίτητη χρήση μάσκας, όταν είναι αναγκαίο να μετακινηθούμε, καθώς και την αναγκαιότητα, ιδίως στις ευπαθείς ομάδες, του έγκαιρου αντιγριπικού εμβολιασμού.
Υπομονή, συνέπεια και υπευθυνότητα λοιπόν, ώστε να περάσουμε και αυτή την δύσκολη καμπή, ελπίζοντας να έχουμε, χωρίς ανθρώπινες απώλειες, μία όσον το δυνατόν καλύτερη εορταστική περίοδο.
Από το fb του Προισταμένου του ΚΥ Ιθάκης Γιώργου Παξινού
Προηγούμενο άρθροΣάκης Βούτος για τα κρούσματα κορωνοιού στην Κεφαλονιά: “Χτυπάμε την καμπάνα και όχι καμπανάκι. Προσοχή μην ξεφύγει η κατάσταση γιατί δεν έχουμε καμία ελπίδα και υποδομή στα νησιά μας”
Επόμενο άρθροΛηξούρι: Εργασίες αποκατάστασης στο Μαντζαβινάτειο (pics)