Είμαι επαγγελματίας οδηγός σε οδική βοήθεια και λόγω της εργασίας μου, βρίσκομαι πολλές ώρες στο δρόμο.

Με αφορμή λοιπόν ένα ”μπλόκο” της αστυνομίας πριν λίγες μέρες,
θέλω να επιστήσω τη προσοχή σας σε ένα φαινόμενο
που κατά τη γνώμη μου είναι άκρως ανεύθυνο και το θεωρώ συνενοχή στα τροχαία δυστυχήματα που κατά καιρούς μαστίζουν το νησί μας.
Αυτά τα τροχαία που όλους μας σοκάρουν…

Μιλάω για το φαινόμενο του να ειδοποιούν οι οδηγοί τους αντίθετα διερχόμενους οδηγούς ,για την ύπαρξη ”μπλόκου” της αστυνομίας και θα σας εξηγήσω τους λόγους που διαφωνώ κάθετα με αυτή τη κακή συνήθεια.

Πρώτα από όλα ο λόγος του ”μπλόκου” εξαρχής είναι να εντοπιστούν και να συνετιστούν ή να τιμωρηθούν όσοι οδηγοί παραβιάζουν τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας και είναι επικίνδυνοι για τη δημόσια ασφάλεια.

Όταν λοιπόν στους δρόμους που κυκλοφορούμε εμείς και οι οικογένειες μας, υπάρχουν οδηγοί οι οποίοι έχουν πιει ένα ποτηράκι παραπάνω.. ή στερούνται ικανότητα οδήγησης.. ή δεν έχουν ασφαλίσει το όχημά τους.. ή δε το έχουν περάσει κτέο ή έχουν αναπτύξει μεγαλύτερη ταχύτητα του επιτρεπτού και πολλούς άλλους λόγους… τότε γιατί να τους ειδοποιήσω ότι παρακάτω έχει ”μπλόκο” η αστυνομία?

Δεν είναι επικίνδυνοι για την κοινωνία? Αν ένας τέτοιος οδηγός χτυπήσει κάποιον άνθρωπο ή προκαλέσει φθορά σε περιουσία, δε μας πειράζει?

Μας ενδιαφέρει μόνο το πως θα τον γλιτώσουμε από ένα πρόστιμο που μόνο ο ίδιος θα είναι υπεύθυνος για αυτό?

Επομένως ειδοποιώντας έναν οδηγό για ”μπλόκο” δε σκέφτομαι ότι βάζω σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές και αναιρώ το ρόλο της τροχαίας της οποίας η δουλειά πέραν των άλλων είναι να μας προστατεύει από ανεύθυνους οδηγούς.

Θεωρώ λοιπόν πως ο οδηγός που ειδοποιεί τα αντίθετα διερχόμενα οχήματα για την ύπαρξη ”μπλόκου” της αστυνομίας, έχει ευθύνη και συνενοχή στα τροχαία δυστυχήματα.

Είναι δείγμα πολιτισμού ενός τόπου το πως αντιλαμβάνεται τον ρόλο της αστυνομίας και κατ’επέκταση της τροχαίας η οποία κάνει εξαιρετική δουλειά και ευτυχώς για όλους μας.

Την επόμενη φορά λοιπόν που θα εντοπίσετε κάποιο ”μπλόκο” της τροχαίας, σκεφτείτε το κατά πόσο είναι υπεύθυνη κίνηση το να ειδοποιήσετε τους άλλους οδηγούς…

Σας ευχαριστώ!

Σταύρος Μαρούλης

Προηγούμενο άρθροΈως 14.000 ευρώ σε επιχειρήσεις – Οι δικαιούχοι του νέου προγράμματος
Επόμενο άρθροΧιλιάδες θύματα στην Ελλάδα από την κατάρρευση διαδικτυακής «πυραμίδας» – Σε κρυπτονομίσματα οι πληρωμές