Ρεβεγιόν: Μπορεί να αναιρεθεί το όριο των εννέα ατόμων στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι

Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με λίγους, ίσως και λιγότερους από εννέα, αφού η κατάσταση με τον κορονοϊό είναι απρόβλεπτη και δεν αποκλείεται όλα να αναθεωρηθούν μέχρι το ρεβεγιόν. Δυτική Αττική και Κοζάνη είναι μια ανάσα από σκληρό lockdown, όπως εκείνο του Μαρτίου και μέτρα αλά Βρετανία.

Επιβεβαίωσε ότι έρχεται lockdown Μαρτίου στη Δυτική Αττική και στην Κοζάνη, παραδέχτηκε πως ίσως θα έπρεπε να είχαν ληφθεί πιο γρήγορα μέτρα και έριξε τη… «βόμβα» πως μπορεί το ρεβεγιόν τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά να γίνει με λιγότερους από εννέα. Όλα αυτά (κι άλλα) τα είπε το πρωί της Πέμπτης (17.12.2020) στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

Ο καθηγητής Μικροβιολογίας στο πανεπιστήμιο της Δυτικής Αττικής ήταν ξεκάθαρος: τα ρεβεγιόν που θα γίνουν, όπως θα γίνουν, τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, είναι στον… αέρα. Γιατί αν η κατάσταση χειροτερέψει θα επανεξεταστεί και ο αριθμός των εννέα ατόμων που επιτρέπεται να παραβρεθούν σε αυτά.

«Το όριο των 9 ατόμων στα τραπέζια των εορτών μπορεί να αναιρεθεί αν τα πράγματα χειροτερεύσουν. Η κατάσταση είναι απρόβλεπτη», τόνισε ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος και ζήτησε από τον κόσμο να κάνει λίγη ακόμα υπομονή. «Έμειναν λίγοι μήνες για να τελειώσει αυτή η περιπέτεια. Η άκρη του τούνελ θα είναι λίγο μετά το Πάσχα που θα έχει εμβολιαστεί μεγάλο μέρος του πληθυσμού», είπε.

Lockdown όπως στη… Βρετανία για δυτική Αττική και Κοζάνης

Ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος επιβεβαίωσε ότι εξετάζεται η επιβολή lockdown, τύπου Μαρτίου, σε ορισμένες περιοχές της Δυτικής Αττικής (Ασπρόπυργο, Ελευσίνα, Μάνδρα) και της Βόρειας Ελλάδας, όπως η Κοζάνη (στην οποία πηγαίνει εκτάκτως ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης), μετά την εκρηκτική αύξηση κρουσμάτων.

«Στον Ασπρόπυργο και στη Δυτική Αττική βρίσκονται μεγάλες βιομηχανίες που είναι εξαιρετικά δύσκολο να τηρηθούν τα μέτρα. Σε αυτές λοιπόν τις περιοχές υπάρχει περίπτωση να εφαρμοστεί καθολικό lockdown, όπως τον Μάρτιο, ώστε να ελαττωθεί η κινητικότητα και να μην εξαπλωθεί ο ιός. Αυτό εφαρμόζεται και στη Βρετανία σε ορισμένες περιοχές», είπε ο καθηγητής.

Επισήμανε δε ότι για την κατάσταση που επικρατεί στη Δυτική Αττική, η Επιτροπή ενημερώθηκε χθες, ωστόσο μετά από σχετικές ερωτήσεις διευκρίνισε ότι εννοούσε ότι χθες συζητήθηκε η τρέχουσα κατάσταση από τους επιστήμονες. «Αναγκαστικά τρέχουμε λίγο πίσω από τα γεγονότα, διότι εκ των υστέρων καταλαβαίνεις ότι ίσως έπρεπε να είχες πάρει νωρίτερα μέτρα», πρόσθεσε ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

Πηγή: newsit.gr