Αγαπητοί συγχωριανοι, είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε, τόσο εγώ, ως πρόεδρος της κοινότητας, όσο και το εκκλησιαστικο συμβούλιο του ναού μας, ότι μετά από πάρα πολύ καιρό, το ακριβές αντίγραφο του επίπλου, που απεικονίζει το προσκυνηταρι του Αγίου Νικολάου, τοποθετήθηκε στην εκκλησία μας, στη θέση του παλιού, καταστρεμενου από το χρόνο, επίπλου.
Αυτό επιτεύχθηκε με χρηματικό ποσό από την εκκλησία μας, από ένα σεβαστό πόσο, που δόθηκε από συγχωριανους, μετά από προτροπή μας για βοήθεια για το συγκεκριμένο σκοπό καθώς και το ενδιαφέρον και ζήλο του επιτρόπου Γιάννη Αλιβιζατου, που είναι στη πρώτη γραμμή για ζητήματα της εκκλησίας και της κοινότητας.
Επίσης, θεωρούμε απαραίτητο να ευχαριστήσουμε την οικογένεια Πρεντανου Παναγή (ελαιοχρωματιστης), που προσφέρθηκε αφιλοκερδώς να βάψει το προσκυνηταρι και είναι πάντα δίπλα μας, σε ότι τον χρειαστούμε, όπως και πολλοί άλλοι.
Επίσης, να σας ενημερώσουμε, ότι η εκκλησία μας, λόγω της κακοκαιρίας του Ιανού, έβαλε αρκετά νερά, εξαιτίας της καταστροφής κάποιων κεραμυδιων. Με χρήματα της εκκλησίας, τα κεραμίδια αντικατασταθηκαν και το πρόβλημα προσωρινά λύθηκε. Πρέπει όμως να γνωρίζετε, ότι ο Ι. Ν. Αγίου Νικολάου και του Αγίου Γεωργίου έχουν σοβαρότατα προβλήματα, εδώ και χρόνια, που θα έπρεπε να έχουν δρομολογηθεί. Το μόνο που έχουμε καταφέρει, ως στιγμής, είναι να δρομολογησουμε, ως ένα βαθμό, κάποιες διαδικασιες(γραφειοκρατικα) προκειμένου να δοθεί το ελεύθερο από την αρχαιολογία, για την επέμβαση έργων στους ναούς. Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας και μεγάλη προσπάθεια, για να φτάσουμε στην έναρξη των εργασιών. Γίνονται ενέργειες, προκειμένου να πετύχουμε χρηματοδότηση από κάποιες υπηρεσίες, αλλά σίγουρα στο μέλλον θα χρειαστεί η οικονομική βοήθεια από όλους μας. Ευχαριστούμε όσους βοήθησαν, με οποιονδήποτε τρόπο, για να υλοποιηθεί η αντικατάσταση του προσκυνηταριου και ευχόμαστε να βρεθούν γρήγορα λύσεις για την αποκατάσταση των ζημιών στους ιερούς ναούς του χωριού μας.

Αγαπητοί συγχωριανοι, είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε, τόσο εγώ, ως πρόεδρος της κοινότητας, όσο και το…

Gepostet von Κοινότητα Ριφιου am Mittwoch, 14. Oktober 2020