19 και 20 Αυγούστου, και ώρα 9 το βράδυ, στον υπαίθριο χώρο εκδηλώσεων πίσω από το “Ξενία”, οι ροκάδες της Κεφαλονιάς, και όχι μόνο, συναντιούνται στο Argostoli Rock Festival. Μπάντες και καλλιτέχνες από τα μέρη μας και όχι μόνον συναντιούνται σε δυο βραδιές πιο… ηλεκτρικές, που δείχνουν ότι υπάρχει στον τόπο μας αξιόλογο καλλιτεχνικό δυναμικό, κι ότι ο πολιτισμός μας είναι και οι σύγχρονες τάσεις και τα ρεύματα, και όχι μόνο οι πολύ αγαπημένες μουσικές στιγμές του παρελθόντος

Αν πάλι κάποιοι θεωρούν ότι το ροκ και το χιπ χοπ είναι είδη “ξενόφερτα”  και “δυτικά”, τα Ιόνια είναι το καλύτερο παράδειγμα, διαχρονικά, εισδοχής και ενσωμάτωσης νέων μουσικών και καλλιτεχνικών ρευμάτων. Η μουσική δεν έχει πατρίδα και γλώσσα – έχει συναίσθημα, έχει και τον διονυσιασμό που προσφέρουν ο ρυθμός και η μελωδία.

. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Την πρώτη μέρα (19-8) εμφανίζονται οι: Garlic Bonds, Bad Reputation, ΕΝ ΚΑΙΡΩ και Friends, Μάκης Πολλάκης.

Τη δεύτερη μέρα (20-8) εμφανίζονται οι Μάκης Πετράτος και οι Μαύρες Γάτες, και μια “παλιά καραβάνα” του ελληνικού ροκ, ο Τζώνυ Βαβούρας.

Ας πάρουμε ένα δείγμα από τη δουλειά του Μάκη Πετράτου, με το τραγούδι “Αφύπνιση” (κυκλοφόρησε το 2021)

Πηγή: ionica.gr

Προηγούμενο άρθροΚεφαλονιά: Στην Άσσο η Πέννυ Μπαλτατζή
Επόμενο άρθροΦάρσα: Μία όμορφη παρουσίαση με αναφορά στις προσεισμικες εκκλησιες του Αργοστολιου και του χωριού (εικόνες)