Σάμη: Ιστορικής σημασίας απόφαση ο νέος Δήμος!

ΝΕΟΣ ΔΗΜΟΣ Η ΕΠΑΡΧΙΑ ΣΑΜΗΣ
Συμπολίτες συμπολίτισσες καλοδεχόμαστε την δημιουργία του νέου δήμου Σάμης.
Αναμφίβολα είναι μια απόφαση ιστορικής σημασίας για τον τόπο μας. Αναμφίβολα επίσης ο λαός της επαρχίας μας, που συνέβαλε καθοριστικά στη λήψη της, έγραψε ιστορία.
Όσο και αν κάποιοι δεν το καταλαβαίνουν, κάποιοι άλλοι το υποτιμούν σαν γεγονός, αυτό θα καταγραφεί σαν μεγάλη νίκη του λαού της Κεφαλονιάς, μείζονος ιστορικής σημασίας, που οφείλεται στο συντονισμό και στη μαζικότητα της κινητοποίησής του.
Όμως μην μας πλανέψει η επιτυχία. Αυτή είναι μια πολύ σημαντική κερδισμένη μάχη, αλλά όχι ο τελικός μας στόχος.
Ο στόχος μας ο οποίος είναι, ο πολίτης του νησιού από θεατής στις λήψεις των αποφάσεων που καθορίζουν την καθημερινότητά του να γίνει ενεργός πολίτης, συμμέτοχος στις αποφάσεις και στη λειτουργία γενικότερα του δήμου στον οποίο ανήκει.
Να γίνει πιο διεκδικητικός, με πίστη στον αγώνα του, για να γίνει το όραμα για τον τόπο του πραγματικότητα.
Να σπάσει το γύψο που του φόρεσαν οι μηχανισμοί διοίκησης με τα νομοτεχνάσματα, και να υποσκελίσει τα στεγανά τους.
Να έχει συμμετοχή ο πολίτης στο παρών του και να διαμορφώνει ο ίδιος το μέλλον του κάνοντας αρχή από τις μικρές κοινωνίες του, του χωριού του, της μικρής του πόλης, του δήμου του.
Για την επόμενη μέρα όμως συμπολίτες και συμπολίτισσες χρειάζεται να προσέξουμε ιδιαίτερα!
Να επιστρατέψουμε τη μνήμη μας και καλά ανακλαστικά για να προστατέψουμε τα επόμενα βήματά μας από λάθη του παρελθόντος που μας κόστισαν και συνεχίζουν να κοστίζουν και στα παιδιά μας.
Να διαγράψουμε τις πρακτικές, τους εμπνευστές και φορείς τους και τους εφαρμοστές τους που υποβάθμισαν τον τόπο και τον έριξαν στη μιζέρια και να τους δώσουμε θέση έξω από την ιστορία όπως τους αξίζει.
Να κάνουμε βήματα, φίλες και φίλοι συμπολίτες και συμπολίτισσες, αποφασιστικά με θετικό αποτύπωμα που θα μας δικαιώνουν, χωρίς αργότερα την ανάγκη απολογίας στους εαυτού μας και σε αυτούς που ακολουθούν.
Νιώθοντας την ευθύνη για τη συνέχεια της προσπάθειας προς τον στόχο, η Κίνηση Πολιτών Επαρχίας Σάμης θα παρίσταται και θα συμμετέχει στις εξελίξεις της επόμενης μέρας με τρόπο που θα καθορίσουν οι ίδιοι οι πολίτες και με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον τους.

ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΣΑΜΗΣ