Στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο του δήμου Σάμης (7.12.21) συζητήθηκαν μεταξύ άλλων πρώτον: η αξιοποίηση του νόμου 4513/2018 περί ενεργειακής παραγωγής και αποθήκευσης, όπως για παράδειγμα η διαχείριση της πρώτης ύλης για την παραγωγή θερμικής ενέργειας από βιομάζα, βιορευστά ή βιοαέριο. Γεγονός το οποίο στο μακροπρόθεσμο μέλλον μπορεί να συνδράμει τα μέγιστα στην εξοικονόμηση μορφών ενέργειας βοηθώντας τα νοικοκυριά.
Δεύτερον, προτάθηκε και ψηφίστηκε η καταβολή τέλους 75 ευρώ για την τέλεση πολιτικών γάμων απο δημότες και 200 ευρώ από μη δημότες, χρηματική απόκλιση μεγάλη που δε συνάδει με την αρχή της αναλογικότητας. Για τον λόγο αυτό προτείναμε την καταβολή τέλους τέλεσης 75 Ευρώ για τους δημότες και 150 ευρώ για τους ετεροδημότες ή αλλοδαπούς. Διαφορά που δικαιολογείται από το κίνητρο εντοπιότητας και δε δημιουργεί χάσμα στη διάκριση μεταξύ πολιτών.
Τέλος, συζητήθηκε και το μέρος του χώρου στάθμευσης ηλεκτροδότησης των νέων ηλεκτρικών οχημάτων. Προτάθηκε από την παράταξή μας η θέση επαναφόρτισης κοντά στη λίμνη του Καραβόμυλου.

Στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο του δήμου Σάμης (7.12.21) συζητήθηκαν μεταξύ άλλων πρώτον: η αξιοποίηση του νόμου…

Posted by Παντελής Αμούργης – Δημοτική Συνείδηση Σάμης Κεφαλλονιάς on Tuesday, December 7, 2021

Προηγούμενο άρθροΑποκεντρωμένη: “Πράσινο φως” στο έργο των 2.500.000 ευρώ για την αποκατάσταση του λιμανιού στο Αργοστόλι (απόφαση)
Επόμενο άρθροΙατρικός Σύλλογος Κεφαλονιάς: Έκκληση στους πολίτες να εμβολιαστούν