Σε αυξητική πορεία ενδέχεται να παραμένει ο δείκτης θετικότητας του κορονοϊού και μετά την καθαρά Δευτέρα, όπως υποστήριξε ο καθηγητής Υγειονομικής και Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Μιλώντας στο MEGA ο κ. Σαρηγιάννης τόνισε ότι τις επόμενες μέρες ίσως παραμείνουν τα ψηλά κρούσματα και ο υψηλός δείκτης θετικότητας.

«Τις επόμενες ημέρες μπορεί να πάμε με υψηλά κρούσματα. Εξαρτάται και από τον αριθμό των τεστ. Έχει αυξηθεί ο δείκτης θετικότητας και η δυνατότητα επιμόλυνσης. Είμαστε σε αυξητική πορεία. Μπορεί να συνεχιστεί και μετά την Καθαρά Δευτέρα».

Γι αυτό το λόγο σύμφωνα με τον κ. Σαρηγιάννη δε μπορεί ακόμα να υπάρξει κανένα σενάριο και ημερομηνία χαλαρώματος του lockdown.

«Το να κάνουμε σχεδιασμό ανοίγματος είναι σωστό, κυρίως σε ό,τι αφορά στον τρόπο που θα ανοίξουμε, και όχι την ημερομηνία. Το θέμα είναι να ανοίξουμε με μεγαλύτερη ασφάλεια. Και αυτό προϋποθέτει δουλειά υποδομής και ίσως αλλαγές στη σειρά των εμβολιασμών» είπε ο κ. Σαρηγιάννης.

Υποστήριξε πως το άνοιγμα του λιανεμπορίου με έλεγχο δε θα δημιουργήσει πρόβλημα, ενώ σε σχέση με τα σχολεία, θα έπρεπε πρώτα να ανοίξουν γυμνάσια και λύκεια. Ωστόσο η εστίαση ακόμα δεν πρέπει να ανοίξει.

 «Δε θα ήθελα να κάνουμε ένα μαζικό άνοιγμα. Αν κρατήσουμε την εστίαση κλειστή για ακόμα κάποιο διάστημα, δεν περιμένω εκθετική αύξηση κρουσμάτων σε βάθος χρόνου» τόνισε.

Πηγή: newsit.gr

 

Προηγούμενο άρθροΜια νέα αρχή – 5
Επόμενο άρθροΚαθαρά Δευτέρα: Ποιοι και πώς μπορούν να βγουν εκτός νομού