Του Μπάμπη Πολυχρονιάδη

Και είναι μέτρα που αποτελούν επί της ουσίας την παραδοχή ότι ήταν λάθος ο τρόπος που άνοιξαν τα σύνορα για τους τουρίστες στις αρχές Ιουλίου, μετά τις πιέσεις ξένων tour operators, όπως ο TUI.

Όσο και να λένε οι υπουργοί της στους… «ιθαγενείς» ότι αυτοί ευθύνονται για την αναζωπύρωση του ιού στη χώρα μας, δεν υπάρχει σώφρων άνθρωπος που να μην αντιλαμβάνεται ότι το πρόβλημα προήλθε από τους άνω του 1,5 εκατ. επισκέπτες που εισήλθαν στην χώρα χωρίς κανέναν έλεγχο (τα λεγόμενα εισερχόμενα κρούσματα προέκυψαν από περίπου 200 χιλ. ελέγχους). Και αυτό, διότι καφέ και μπαρ ήταν ανοιχτά και τον Ιούνιο αλλά τα κρούσματα δεν «τσίμπησαν» πάνω…

Να θυμίσουμε ότι σύμφωνα με τη γερμανική Bild, τον Ιούνιο η TUI είχε απειλήσει την Ελλάδα ότι αν ίσχυε υποχρεωτικό τεστ για όλους τους επισκέπτες και καραντίνα 36 ωρών, θα ακύρωνε όλα της τα ταξίδια προς Ελλάδα. Έτσι η ελληνική πλευρά έβαλε πολύ κόσμο στη χώρα μόνο με δειγματοληπτικούς ελέγχους και καραντίνα αποκλειστικά και μόνο για τους «θετικούς». Να θυμίσουμε ότι τον Μάρτιο, οι Έλληνες που επέστρεφαν από άλλες χώρες έμπαιναν σε υποχρεωτική καραντίνα 14 ημερών και έτρωγαν πρόστιμο 5.000 ευρώ αν βρίσκονταν έξω από το σπίτι.

Τώρα λοιπόν, η Ελλάδα το κλείνει σιγά – σιγά το «μαγαζί» που λέγεται τουρισμός, όχι μόνο υποχρεώνοντας σε τεστ όλους όσους εισέρχονται από τα χερσαία σύνορα αλλά και επισκέπτες από Σουηδία, Τσεχία, Βέλγιο, Ισπανία, Ολλανδία, αλλά και κλείνοντας μπαρ και καφέ 12 το βράδυ με 7 το πρωί σε hot προορισμούς όπως Μύκονο, Σαντορίνη, Ρόδο, Κω, Κρήτη κ.α. Σα να λέει λοιπόν σε όσους είναι εκεί «φύγετε» και σε όσους προγραμματίζουν να έρθουν να το… ξανασκεφτούν.

Και όπως είναι αναμενόμενο, προβλέπεται να είναι σφοδρή τις επόμενες ώρες και μέρες η αντίδραση επιχειρηματιών αλλά και εργαζομένων στην εστίαση που θα κατεβάζουν ρολά από τις 12.

Πηγή: https://www.e-tetradio.gr/

Προηγούμενο άρθρο” Τί δείχνει ο πίνακας, 60 χρόνια μετά; Ότι υπάρχουν δυο Κεφαλονιές…”
Επόμενο άρθροΔιακομιδή 7,5χρονου & 53χρονου από Ιθάκη σε Κεφαλονιά