ΛΙΜΑΝΙ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ
Σήμερα το εκπληκτικό για το μεγεθός του κρουαζιερόπλοιο «celebrity beyond»φωτογραφήθηκε από τους Αργοστολιώτες περισσότερο από κάθε άλλο . Ήταν μία πράξη θαυμασμού , αλλά και ικανοποίησης ότι οι αφίξεις Κρουαζιεροπλοίων φέτος συνεχίζονται απρόσκοπτα στην πόλη μας .
Εγώ αγναντεύοντας και αποχαιρετώντας το κρουαζιερόπλοιο από τα αμπέλια μου πάνω στους λόφους μου , αναπολώ και μου έρχονται στο μυαλό τρία θέματα .
* Τον αγαπητό μου καπετάνιο και νομάρχη Διονύση Λευκαδίτη που σε μία τετραετία δώσαμε την εντολή για την προβλήτα Κρουαζιεροπλοίων πάνω στην μελέτη που παραλάβαμε , πήραμε τις αδειοδοτήσεις , υπογράψαμε την σύμβαση με τον εργολάβο και άρχισαμε το έργο το οποίο παραδώσαμε στον επόμενο νομάρχη .
* Την περίοδο της δίκης μου Αντιπεριφέρειας 2011-2014 που έβαλα το Εμπορικό λιμάνι του Αργοστολιου σαν έργο Σημαία για την Κεφαλονιά , παρέλαβα μία ημιτελή μελέτη , την τελείωσα έβγαλα όλες τις αδειοδοτήσεις και παρέδωσα μια πλήρη μελέτη έτοιμη για χρηματοδότηση στους επόμενους . Επίσης στην υπάρχουσα μελέτη του λιμανιού έδωσα εντολή στον μελετητή κ Φλώριο για την επέκτασης της προβλήτας για τα ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΑ , του μώλου από το άγαλμα Καββαδία έως την προβλήτα , για δυο νέα ναυδετα και μία δεξαμενή νερού .
* Την σημερινη ημέρα που παρ όλες τις νέες αποφάσεις του Δημοτικου Συμβουλίου για την κατασκευή του Εμπορικού λιμανιού στο δράπανο όπως προέβλεπε η μελέτη , κανείς δεν ασχολειτε ούτε ενδιαφέρεται για την πορεία του νέου master plan του λιμανιού που φτιάχνει το ΥΠΟΜΕΔΙ . Λυπάμαι που το λέω αλλά ήδη έπρεπε να είχαμε δει την μελέτη και την χωροταξία του λιμανιού . Το λιμάνι του Αργοστολιου πρέπει να εκσυχρονιστεί και η πόλη μας να γίνει ποιο ανθρώπινη και ποιο κοσμοπολίτικη .
Αυτές οι σκέψεις μου πάνω από τους λόφους μέσα στους ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ μου , αγναντεύοντας το γαλάζιο βαθύ ΙΟΝΙΟ ΠΕΛΑΓΟΣ .
Από το fb του Αντιπεριφερειάρχη Σωτήρη Κουρή
Προηγούμενο άρθροΠλάνο-έπος στην εκπομπή του Μάνεση: Λουόμενη τουρλώνει τα… προσόντα της στην κάμερα (Vid)
Επόμενο άρθρο“Τώρα κλαις, βουλευτή, για το αεροδρόμιο”