ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
ΚΕΡΚΥΡΑ Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2021
Στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων μου και των Επιστημονικών δυνατοτήτων που μας δίνει η συνεργασία με το ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ συναντήθηκα με τον πρύτανη κ Ανδρέα Φλώρο με τον οποίο συζητήσαμε την διεύρυνση της συνεργασίας μας και την πρόθεση της Περιφερειακής Αρχής να αναπτύξει το Προγραμμα του INTERREG ( BEST) -Βιοποικιλότητα και Τράπεζα Σπόρων – μέσα από το τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων του Ιονίου Πανεπιστημίου στο Αργοστόλι και με την συνεργασία της Βαλλιανείου Πρακτικής Γεωργικής Σχολής που παρέχει κτήματα , θερμοκήπιο , αίθουσες .
Το μέλλον του προγράμματος μόνο το Ιόνιο Πανεπιστήμιο μπορεί να το εξασφαλίσει μέσω των εξειδικευμένων επιστημόνων του και των φοιτητών του οι οποίοι θα πάρουν μία σημαντική εξειδίκευση στην βιοποικιλότητα και στην διαχείρηση των Σπόρων των νησιών μας . Η συνάντηση μου με τους καθηγητές του τμήματος που έγινε στο Αργοστόλι, την προηγούμενη εβδομάδα , πριν την συνάντηση με τον κ Πρύτανη ήταν ενθαρρυντική για την δυνατότητα διαχείρισης και λειτουργίας της Τράπεζας Σπόρων από το τμήμα . Η συνάντηση με τον κ πρύτανη , παρουσία και του κ Μάρκου Αυλωνίτη ο οποίος διαχειρίζεται τμήμα του ΠρογράμματοςBEST έγινε για τον σκοπό της ενημέρωσης του .
Στο πλαίσιο της συνάντησης συζητήσαμε και θέματα τα οποία άπτονται της κοινωνίας , της Τοπικής αυτοδιοίκησης και του Ιονίου Πανεπιστημίου όπως επεκτάθηκε μετά την συνένωση με το ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ . Κυριάρχησε το θέμα του Τμήματος στο Ληξούρι όπου τόνισα στον κ Πρύτανη τους λόγους που πρέπει να επαναλειτουργήσει το τμήμα , αλλά και την επέκταση των τμημάτων στην Λευκάδα και Ζάκυνθο .
Σωτήρης Κουρής
Αντιπεριφερειαρχης Ιονίων Νήσων
Αγροτικής Οικονομίας κ´ Ανάπτυξης Υπαίθρου

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑ Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2021 Στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων μου και των Επιστημονικών…

Posted by Sotiris Kouris on Saturday, January 23, 2021