Σπύρος Ματιάτος για την κοπή των πεύκων στο Ξενία: Τα δέντρα κόβονται προληπτικά-Ποιοι πήραν αυτή την απόφαση

Στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο α/δήμαρχος καθαριότητας Σπύρος Ματιάτος, ο οποίος είναι αρμόδιος και για το «πράσινο» θέλοντας να δώσει εξηγήσεις σχετικά με την κοπή των πεύκων στην περιοχή του «ΞΕΝΙΑ» τις τελευταίες μέρες.

Όπως τόνισε μετά το περσινό συμβάν που ένα πεύκο έπεσε σε σταθμευμένο λεωφορείο στην ίδια περιοχή, η κοπή φέτος ήταν επιβεβλημένη για να μην υπάρξουν ανάλογα περιστατικά. Χαρακτηριστικά ανέφερε, ότι αν και είναι ο αποδέκτης των αρνητικών σχολίων τις τελευταίες μέρες, δεν είναι ο κύριος και μόνος υπεύθυνος, διότι οι γεωπόνοι αποφάσισαν ποια δέντρα έπρεπε να κοπούν και οι κοπές πραγματοποιήθηκαν μετά από αποφάσεις. Πιο συγκεκριμένα, γνωμοδότησαν: η τοπική κοινότητα Αργοστολίου, η επιτροπή ποιότητας ζωής του δήμου και το δημοτικό συμβούλιο.

Παραδέχτηκε ότι για να μην υπάρχουν στο μέλλον αυτοί που θα τους «κακολογούν» όταν γίνονται τέτοιου είδους εργασίες, θα φροντίζει να εκδίδει ένα δελτίο τύπου για να προλαβαίνει.

Σχετικά με τους ευκαλύπτους του Κουτάβου, είπε ότι θα προσπαθήσουν να βρουν επιπλέον λεφτά προκειμένου να κόψουν τα επικίνδυνα δέντρα.

Ακούστε όσα είπε ο κος Ματιάτος.

Αναδημοσίευση από www.cosmos965.gr