Σπύρος Παγώνης: Τη μεγαλύτερη ευθύνη για την καθυστέρηση της επισκευής των σχολείων φέρει ο Δήμος

Ο κος Σπύρος Παγώνης γραμματέας της Νομαρχιακής επιτροπής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α Κεφαλονιάς και Ιθάκης , φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» την Πέμπτη 4-10-2018.

Η συνέντευξη ξεκίνησε δυναμικά και με το πολύ σοβαρό ζήτημα των σχολείων που έχουν αναλάβει οι κτιριακές υποδομές να επισκευάσουν και μέχρι και σήμερα δεν έχει γίνει τίποτα (είχε γίνει επερώτηση στη Βουλή από το ΚΚΕ για τα σχολεία της Κεφαλονιάς). Αναφέρεται και στις ευθύνες που βαραίνουν τον Δήμο, ενώ τόνισε πως θα μπορούσε το θέμα να έχει «τρέξει» αν δεν είχε αναθέσει ο δήμος στις Κτιριακές Υποδομές την κατασκευή- επισκευή. Μάλιστα έφερε και παράδειγμα για την χαρακτηριστική αργοπορία των κτιριακών υποδομών λέγοντας πως το σχολείο στην περιοχή του Φαραώ, έκανε δέκα χρόνια να ολοκληρωθεί. Σχετικά με το νέο σχολικό συγκρότημα στο Άγιο Αντώνιο, δεν υπάρχει καμία ενημέρωση.

Αναφορά έγινε και για το αλιευτικό καταφύγιο του Αθέρα, όπου επισήμανε ότι δεν θα κατεδαφιστεί σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση που είχε, μιας και υπάγεται στα έργα κοινής ωφέλειας.

Το σπάσιμο του Δήμου, ένα πολύ μεγάλο θέμα και προσωπικό στοίχημα του κου Παγώνη και επισήμανε ότι η διαμαρτυρίες του κόσμου – και συγκεκριμένα της Σάμης- είναι σωστές. Η άποψη του κου Παγώνη είναι ότι ο ενιαίος δήμος πρέπει να σπάσει στα 3 (Ληξούρι, Αργοστόλι, Σάμη). Παραδέχεται ότι θα υπάρξει μια περίοδος μεταβατική με προβλήματα αλλά το σπάσιμο θα λύσει κιόλας αρκετά θέματα.

Στο τελευταίο κομμάτι της εκπομπής μίλησε για την κεντρική πολιτική του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, όπου έγιναν λάθη αλλά το κόμμα έδωσε μια μάχη ώστε να τηρηθούν όσα είχαν συμφωνηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση και εν των υστέρων και όσα κλήθηκε να συμφωνήσει και ο ίδιος ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Εκτίμησε τέλος ότι η Ελλάδα αγκομαχάει αλλά θα ξαναβρεί τον βηματισμό της.

Ακούστε τον:

 

Αναδημοσίευση από www.cosmos965.gr