Σπύρος Σαμούρης: “Παντελής άγνοια του χωροταξικού από την πλειοψηφία”

Πληροφορούμενος ότι πρόκειται να δημοσιευθεί σε ΦΕΚ το νέο χωροταξικό των Ιονίων Νήσων ,το οποίο από το 2011 είχε καταγγελθεί γιατί επέτρεπε την αλόγιστη  εγκατάσταση ιχθυοκαλλιέργιών σε μεγάλη έκταση της ακτογραμμής μας και με δεδομένο ότι ο τουρισμός μας , ως βασική πηγή εσόδων και ανάπτυξης του νησιού, θα κινδύνευε να πληγεί ανεπανόρθωτα από κάτι τέτοιο , έθεσα το ζήτημα στο σημερινό έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο, προκειμένου να ληφθούν πρωτοβουλίες και δράσεις αποτροπής δυσάρεστων εξελίξεων.

Διαπίστωσα ότι τόσο ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και σύσσωμη η  πλειοψηφία είχαν παντελή άγνοια του θέματος.

Ξέρουμε βέβαια ότι η Δημοτική αρχή είναι μόνιμα απαθής θεατής σε όλα τα κρίσιμα ζητήματα (υγεία,παιδεία,κτλ) και ότι σφυρίζει αδιάφορα ακόμα κι αν πέφτουν βόμβες τριγύρω της.

Αυτό όμως που μας προκάλεσε έκπληξη ήταν η επιστολή του αναπληρωτή δημάρχου  , που με φωνή από το υπερπέραν βγήκε να ξεσπαθώσει εναντίον όλων και με αγωνιστικό παλμό να δηλώσει ότι η Κεφαλονιά και η Ιθάκη δεν θα γίνουν χαβούζα των ιχθυοτροφείων.

Μας εξέπληξε διότι αν πραγματικά γνώριζε το ζήτημα πριν μια εβδομάδα , όπως τουλάχιστον ισχυρίζεται στην επιστολή του , θα έπρεπε χωρίς χρονοτριβή να είχε συγκαλέσει έκτακτο Δ.Σ. ή έστω να θέσει το θέμα στο σημερινό Δ.Σ.. Πάντως σε κάθε περίπτωση  θα έπρεπε να είχε ενημερώσει τους ομόσταβλούς του δημοτικούς συμβούλους  , ώστε να μην πιάνονται «κότσοι».

  Πιστεύω ότι η δημοτική αρχή πιάστηκε για μια ακόμη φορά με τη «γίδα στην πλάτη». Ας αφήσουν λοιπόν μεγαλοστομίες και ανδραγαθίες και ας κάνουν το αυτονόητο: Σύγκληση Δημοτικού Συμβουλίου , ΟΧΙ ΑΥΡΙΟ….ΧΘΕΣ!

ΣΠΥΡΟΣ ΣΑΜΟΥΡΗΣ-ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ