Η Κωνσταντίνα Βράκα πέτυχε τα απόλυτα 20άρια σε Χημεία και Φυσική -Συγκέντρωσε 18.900 μόρια Πρώτοι των Πρώτων Πανελληνίων 2020:

H Κωνσταντίνα Βράκα, μαθήτρια του Γενικού Λυκείου Πεδινής Ιωαννίνων, συγκέντρωσε 18.900 μόρια (με 20 στη Χημεία και στη Φυσική) στις Πανελλήνιες Εξετάσεις και μοιράζεται με τα «Φοιτητικά Νέα» τις σκέψεις της και τις φιλοδοξίες της.

Όπως μας λέει η Κωνσταντίνα, η φετινή χρονιά υπήρξε αρκετά απαιτητική, παρόλο που πολλοί, όπως αναφέρει, σχολίασαν ότι οι μαθητές του 2002 ήταν τυχεροί, λόγω του άπλετου χρόνου που διέθεταν (εξαιτίας του κορονοϊού).

Διευκρινίζει πως ο φόρτος εργασίας αυξήθηκε κατά ανάλογο τρόπο και οι συνθήκες, που είχαν οι μαθητές να αντιμετωπίσουν, επιδείνωναν την ψυχολογία τους, ενώ στην πλειονότητα τους, οι μαθητές αναγκάστηκαν να παραμείνουν κλεισμένοι στο σπίτι τους.

Η Κωνσταντίνα συνεχίζει, μιλώντας μας για τις ασχολίες της: «Ζω στο Μπιζάνι, ένα χωριό έξω από τα Ιωάννινα. Είμαι κατά το ήμισυ από τα Γιάννενα και την Κεφαλονιά. Μεγάλη μου λατρεία είναι ο χορός και κυρίως το μπαλέτο, με το οποίο ασχολούμαι από τα τέσσερά μου χρόνια! Όνειρο μου είναι να γίνω ερευνήτρια!»

Επίσης, μας εξηγεί, σχετικά με τα εξεταζόμενα μαθήματα: «Η αλήθεια είναι πως για καιρό ήμουν αναποφάσιστη. Ήλπιζα ότι θα μου δινόταν η ευκαιρία να δώσω μαθηματικά και βιολογία, γιατί είναι τα δύο πιο αγαπημένα μου μαθήματα, όμως εξαιτίας της νέας νομοθεσίας, επέλεξα τελικά να εξεταστώ στην βιολογία. Στόχος μου είναι να σπουδάσω στην Σχολή Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.»

Αναφέρει στα «Φοιτητικά Νέα» πως διεκπεραίωνε την μελέτη της: «Το διάβασμά μου ήταν πάντοτε σχολαστικό και συστηματικό. Μπορεί να αφιέρωνα πολλές ώρες, αλλά ποτέ δεν ξενύχτησα για να διαβάσω (το αργότερο μου ήταν στις 23:30), μιας και δυσκολεύουν πολύ να συγκεντρωθώ με τις δέκα.»

Δεν άφησε, όπως μας φανερώνει, τα χόμπι και τις συνήθειές της: «Πριν τον Μάρτιο (όσο ακόμα δεν είχαν παρθεί τα μέτρα για την αντιμετώπιση του κορονοϊού), πήγαινα δύο φορές την εβδομάδα στην σχολή χορού μου, όπου εκτονωνόμουν. Επιπλέον, εκτός από τα τελευταία Σαββατοκύριακα πριν τις Πανελλήνιες, δεν έχανα την βραδιά ταινίας και έβγαινα που και που με τις φίλες μου. Επειδή είμαι λίγο ‘παράξενη’,  όταν διάβαζα, δεν ήθελα κανένας να με ενοχλεί ή να μπαίνει στο δωμάτιό μου. Πιστεύω ότι είναι σημαντικό, όταν δεν αισθανόμαστε καλά, να σταματάμε το διάβασμα (όσο πολλά και αν μας έχουν μείνει να ολοκληρώσουμε) και να βγαίνουμε μια βόλτα για περπάτημα. Εξάλλου, υπάρχει και αύριο ημέρα!»

Όσο για τη στιγμή που έμαθε για τα αποτελέσματα, λέει στα «Φοιτητικά Νέα»: «Η χαρά της οικογένειάς μου και η δική μου είναι απερίγραπτη. Δεν μπορώ, όμως, να κρύψω την απογοήτευσή μου για την Νεοελληνική Γλώσσα, όπου θεωρούσα ότι τα είχα πάει καλύτερα…»

Η Κωνσταντίνα πιστεύει πως η απόδοσή της ήταν αποτέλεσμα της προσωπικής της προσπάθειας, σε συνδυασμό με τον αγώνα που έδωσε μαζί με το φροντιστήριο. Είχε, όμως, στο πλευρό της τους καθηγητές του Σχολείου της, οι οποίοι είχαν την καλή διάθεση να αφιερώσουν περισσότερο χρόνο για να την βοηθήσουν με οποιονδήποτε τρόπο. Αφήνει δυο λόγια για τους νέους: «Εύχομαι πάνω από όλα σε όλους τους νέους να έχουν την υγεία τους και να μην απελπίζονται. Για όσους πέτυχαν, αλλά και για όσους δεν έμειναν ικανοποιημένοι, εύχομαι τα καλύτερα. Μην ανησυχείτε! Κάποιες πόρτες κλείνουν για να ανοίξουν νέες, καλύτερες! Όσον αφορά τους μελλοντικούς υποψηφίους των Πανελλαδικών, καταλαβαίνω ότι έχετε μια δύσκολη χρονιά, όμως, δεν πρέπει να χάνετε το κουράγιο σας. Βέβαια, το άγχος (λίγο) είναι αδύνατο να το αποφύγεις, γι’ αυτό το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να το συνηθίσεις, ώστε να συνεχίσεις τον αγώνα σου.»

Τέλος, για το Σχολείο, μας λέει: «Ήμουν μαθήτρια που πάντα διάβαζε και αγαπούσε το σχολείο. Ως εκ τούτου, συμβουλεύω όλους τους νέους να προσπαθήσουν να κερδίσουν όσα περισσότερα μπορούν από το σχολείο, διότι δεν προσφέρει αποκλειστικά γνώσεις, αλλά και εμπειρίες (όπως ευκαιρίες για τα πρώτα εκπαιδευτικά ταξίδια στο εξωτερικό, π.χ. μέσω του προγράμματος Erasmus+).»

Πηγή: Foititikanea.gr

https://www.foititikanea.gr/%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%B5%CF%82-%CE%B5%CE%BE%CE%B5%CF%84%CE%AC%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82/%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AE%CE%BD%CE%B9%CE%B5%CF%82-2020/20035-h-%CE%BA%CF%89%CE%BD%CF%83%CF%84%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%AF%CE%BD%CE%B1-%CE%B2%CF%81%CE%AC%CE%BA%CE%B1-%CF%80%CE%AD%CF%84%CF%85%CF%87%CE%B5-%CF%84%CE%B1-%CE%B1%CF%80%CF%8C%CE%BB%CF%85%CF%84%CE%B1-20%CE%AC%CF%81%CE%B9%CE%B1-%CF%83%CE%B5-%CF%87%CE%B7%CE%BC%CE%B5%CE%AF%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%86%CF%85%CF%83%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CF%83%CF%85%CE%B3%CE%BA%CE%AD%CE%BD%CF%84%CF%81%CF%89%CF%83%CE%B5-18-900-%CE%BC%CF%8C%CF%81%CE%B9%CE%B1?fbclid=IwAR3xqv7PgLjUfZh5wzAuiptVZsyN6yaLsSVUp8WICsfQca39Q9zw9e-ABZk#.XwytX1jMaTo.facebook

Προηγούμενο άρθρο«Μην κοιτάτε τα κρούσματα»: Μια πολύ σοβαρή πρόταση για τον Covid στην Ελλάδα απ’ τον καθηγητή Γουργουλιάνη
Επόμενο άρθροΣούπερ προσφορά από τα ΑB Βασιλόπουλος: Έβαλε 1+1 δεκάδες προϊόντα μέχρι την Τετάρτη (λίστα)