Ανοιχτή επιστολή:  γράμμα για όλους

Προς ΔΗΜΑΡΧΟ και ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ  ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

Σας ενημερώνουμε για  τις ενέργειες του συλλόγου μας  σχετικά  με το θέμα «ρήψης βοθρολημμάτων στα δύο ρέματα  που καταλήγουν στην προστατευόμενη  θαλάσσια περιοχή  του Όρμου Κατελειού-Μούντας».  Ενδιαφέρει κάποιους άραγε να φρενάρει η επιταχυνόμενη καταστροφή του?

Ένας ακόμα βιότοπος  σε ραγδαία εξέλιξη προς  φυσικό και οικονομικοκοινωνικό  αφανισμό.

Το Δ.Σ του Συλλόγου Κατελειού

Σύλλογος  Κατελειού για την Μελέτη και Προστασία της Θαλάσσιας & Χερσαίας ΖωήςΚατελειός, Κεφαλλονιά, 28086 τηλ 26710 – 81009

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ(16/9/2018)

Δύο μήνες έχουν περάσει από το πρώτο S.O.S που εκπέμψαμε (καταγγελία), χωρίς κανείς να ενδιαφερθεί, για να σταματήσει η φρικαλέα κατάσταση από τη ρίψη  βοθρολημμάτων και άλλων υγρών αποβλήτων  σε παρακείμενο   ποτάμι του χωριού, (χαρακτηρισμένο υδροβιότοπο   από το WWF) και  σε διερχόμενο ρυάκι  εντός του οικισμού που φτάνουν στην θάλασσα Κατελειού (προστατευόμενη περιοχή ΝΑΤΟΥΡΑ 2000).

Είναι απάνθρωπο και εγκληματικό να αποσιωπούμε τον κίνδυνο που διατρέχει ο ντόπιος και ο τουρίστας μπαίνοντας  στη θάλασσα του Κατελειού, την ανεπίστροφη  υποβάθμιση του φυσικού περιβάλλοντος με τους αρμόδιους να αδιαφορούν και να κοιμούνται.

S.O.S

To Δ.Σ του Συλλόγου Κατελειού

Διαβάστε στο κάτωθι link την αίτηση έκδοσης εισαγγελικής παραγγελίας

αίτηση έκδοσης εισαγγελικής παραγγελίας

Προηγούμενο άρθρο“Η Κεφαλονιά και η Ιθάκη χρειάζονται τη γραμμή Πάτρα-Σάμη-Ιθάκη”
Επόμενο άρθροΠοιοί Κεφαλονίτες παραβρέθηκαν στον “γάμο της χρονιάς”; (pics)