Συναγερμός: Οκτώ κρούσματα στην Πάτρα – Και η κόρη του υπαλλήλου της ΔΕΥΑΠ με κορωνoϊό

Κι ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί η ιχνηλάτηση

Τέσσερα άτομα νοσηλεύονται σήμερα στο Νοσοκομείο του Ρίου με κορωνοϊό, καθώς στο νοσηλευτικό ίδρυμα εισήχθη και η κόρη του 50χρονου εργαζόμενου στη ΔΕΥΑΠ. Επιπλέον άλλα τέσσερα κρούσματα του ιού στην Πάτρα βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό, χωρίς σε αυτά να υπολογίζεται η περίπτωση του τουρίστα που εντοπίστηκε με κορωνοϊό στο λιμάνι της πόλης. Όπως αναφέρει στο thebest.gr o καθηγητής λοιμωξιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών και νεοεκλεγείς Αντιπρύτανης Μάρκος Μαραγκός ο ιός έχει επιστρέψει, κυκλοφορεί στην πόλη και είναι απαραίτητο να τηρούμε τα μέτρα.

Ο κ. Μαραγκός εμφανίζεται ιδιαίτερα ανήσυχος και αναφέρει πως “έχουμε ήδη 8 κρούσματα και ακόμα δεν έχει τελειώσει η ιχνηλάτηση. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει θέμα στην περιοχή μας”. Στη ΜΕΘ νοσηλεύεται ο 70χρονος και στον αρνητικό θάλαμο η σύζυγος του 70χρονου, ο 50χρονος και η κόρη του.

Η κατάσταση της υγείας των νοσηλευομένων σε γενικές γραμμές είναι καλή και σοβαρότερα είναι ο 70χρονος, επισημαίνει. Ο καθηγητής τονίζει επίσης ότι σήμερα έγιναν τεστ σε εργαζόμενους της ΔΕΥΑΠ και σε ανθρώπους που ήρθαν σε επαφή με την φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο Πατρών.

Από την πλευρά του ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης δηλώνει ότι αναμένονται τα αποτελέσματα των 80 τεστ από τους εργαζόμενους στη ΔΕΥΑΠ και υπογραμμίζει την ανάγκη να τηρούνται οι αποστάσεις και τα μέτρα που συνιστούν οι λοιμωξιολόγοι καθώς και την ανάγκη διατήρησης ψυχραιμίας.

Πηγή: thebest.gr