Μεγάλη ανησυχία για τα κρούσματα Covid – 19 σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη εξέφρασε ο καθηγητής λοιμωξιολόγος, Νίκος Σύψας.

Μλώντας ο Νίκος Σύψας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA για τα νέα υγειονομικά δεδομένα και τις αλλαγές στις οδηγίες των ειδικών για τη χρήση μάσκας δεν έκρυψε τον προβληματισμό του.

“Φαίνεται ότι συνολικά ελέγχουμε την κατάσταση όσον αφορά τα εισαγόμενα κρούσματα. Υπάρχει όμως μεγάλη ανησυχία για τα κρούσματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, κάτι που σημαίνει ότι έχουμε διασπορά του ιού στην κοινότητα”, είπε.

Για τα φαινόμενα συνωστισμού, τόνισε ότι “ενώ ο ιός μεταδίδεται από ένα μολυσμένο άτομο σε δύο ή σε τρία, όταν μαζευόμαστε σε έναν κλειστό χώρο έχουμε το φαινόμενο της υπερμετάδοσης όπου ένα άτομο μπορεί να τον μεταδώσει σε 100 άτομα”.

Για τη χρήση μάσκας υποστήριξε πως η λεγόμενη “ασπίδα” λειτουργεί συμπληρωματικά της μάσκας, η οποία προσφέρει μεγαλύτερη ασφάλεια και είναι πιο αποτελεσματική.

Το χειρότερο δυνατό σενάριο, σύμφωνα με τον καθηγητή λοιμωξιολογίας είναι ένα δεύτερο κύμα μέσα στο καλοκαίρι. Εκτιμά ότι δε θα συμβεί κάτι τέτοιο, καθώς σαν χώρα τα πηγαίνουμε πολύ καλά.

Όσον αφορά τους ηλικιωμένους, υπενθύμισε πως η ανεύθυνη συμπεριφορά νέων ανθρώπων πλήττει τους ηλικιωμένους. Το ευτυχές, όπως είπε, είναι ότι άτομα ευπαθών ομάδων και ηλικιωμένοι προφυλάσσονται.

“Προφυλαχτείτε, μείνετε μακριά, κρατάτε τις αποστάσεις”, ήταν το μήνυμά του.

Παρακολουθήστε τη συνέντευξη Σύψα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA:

Πηγή: newsit.gr

Προηγούμενο άρθροΣφοδρή επίθεση του Άκη Τσελέντη στον Γιώργο Κατσιβέλη: “Αέρας κοπανιστός αξίας 800.000 ευρώ”!
Επόμενο άρθροΠόλεμος νεύρων και «παιχνίδια» με το Oruc Reis – Διέγραψαν το tweet πως άρχισαν οι έρευνες!