Αγαπητό kefalonia magazine

Προσπαθώ να καταλάβω με την “μπακαλίστικη” λογική μου που υπάρχει το πρόβλημα μεταξύ Δήμου Κεφαλονιάς και ΔΕΥΑΚ που έχει σηκώσει θύελλα αντιδράσεων και προκάλεσε την σημερινή ανακοίνωση της Ενωμένης Τετράπολης.

Σύμφωνα λοιπόν με τον κ. Ρουχωτά το πρόβλημα είναι το εξής:

“Σύμφωνα με τα ”ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ” του Δήμου για τον μήνα Νοέμβριο 2018 τα οποία δημοσιευθήκαν στην ιστοσελίδα του Δήμου στις 14 Δεκεμβρίου 2018 η ΔΕΥΑΚ εξακολουθεί να οφείλει στον Δήμο Κεφαλλονιάς 4.315. 441,11 ευρώ.
Η οφειλή αυτή οφείλεται στο γεγονός ότι ο Δήμος πληρώνει στην ΔΕΗ για λογαριασμό της ΔΕΥΑΚ την αξία του ηλεκτρικού ρεύματος που καταναλώνεται για την λειτουργία των γεωτρήσεων, των βιολογικών καθαρισμών και των άλλων εγκαταστάσεων και δραστηριοτήτων της ΔΕΥΑΚ.
Η ΔΕΥΑΚ ενώ εισπράττει το αντίτιμο της αξίας του ρεύματος μέσω των λογαριασμών ύδρευσης αποχέτευσης από τους Δημότες κατακρατεί παρανόμως και δεν αποδίδει στον Δήμο με το “έτσι θέλω” την αξία της ηλεκτρικής ενέργειας από το 2012″

Τι λοιπόν σημαίνει το παραπάνω; Ότι η ΔΕΥΑΚ έχει εισπράξει ένα ποσό 4.315.411,11 ευρώ, το οποίο έχει πληρώσει ο Δήμος. Άρα το χρωστάει στο Δήμο.

Και το ερώτημα ενός αφελούς δημότη σαν εμένα είναι το εξής: Αφού τα έχει εισπράξει τα χρήματα η ΔΕΥΑΚ γιατί δεν τα δίνει στο Δήμο να κλείσει το θέμα;

Τι λέει γι’αυτό η ΕΝΩΜΕΝΗ ΤΕΤΡΑΠΟΛΙΣ;

“Θα αγωνιστούμε να μάθουμε γιατί δεν μπορεί να πληρώσει η ΔΕΥΑΚ το ρεύμα στο Δήμο, και που διατέθηκαν αυτά τα εκατομμύρια”

Τα συμπεράσματα δικά σας

Ο τοπικός αναλυτής

Προηγούμενο άρθροΑπίστευτο! ΕΔΕ για τα κομμένα δέντρα στο Αργοστόλι θα κάνει ο Παρίσης! “Δεν μπορώ να κάνω τον χωροφύλακα” είπε στο δημοτικό συμβούλιο
Επόμενο άρθροΗ απάντηση Ανουσάκη για το χρέος της ΔΕΥΑΚ στο Δήμο και την ανακοίνωση Ρουχωτά