Από την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος τρέχει η διαδικασία για τη χορήγηση δωρεάν μάσκας σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, όπως ανέφερε ο δήμαρχος Τρικκαίων και πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου.

Μετά την απόφαση της κυβέρνησης για τη διανομή των δωρεάν μασκών και αντισηπτικών από τους Δήμους στα σχολεία, η σχετική διαδικασία «τρέχει» από την ΚΕΔΕ, ώστε να εξασφαλιστούν οι απαραίτητες ποσότητες, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Παπαστεργίου στην εκπομπή της ΕΡΤ 1 «Επικοινωνία». Αναφορικά με τις προσλήψεις στην καθαριότητα, σημείωσε ότι αυτές αφορούν τους καθαριστές που ήταν και πέρυσι στα σχολεία.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Τρικκαίων και πρόεδρο της ΚΕΔΕ, πρόκειται για 6,2 εκατ. μάσκες, με τιμή περίπου 1 ευρώ η μία, υφασμάτινες, διπλής όψης, με έλασμα στη μύτη, οι οποίες αντιστοιχούν περίπου σε τέσσερις μάσκες ανά μαθητή και εκπαιδευτικό.

Αναφορικά με τις προσλήψεις των καθαριστών, σημείωσε πως εφέτος, για πρώτη φορά διασφαλίζονται καλύτερες εργασιακές και ασφαλιστικές συνθήκες.

Ο αριθμός των 9.474 καθαριστών είναι ο ίδιος με πέρυσι, από συμβάσεις έργου πάμε σε συμβάσεις ορισμένου χρόνου, διευκρίνισε ο κ. Παπαστεργίου.

Λινού: Η τήρηση αποστάσεων μεταξύ των μαθητών είναι δύσκολο να επιτευχθεί

Η τήρηση της καθαριότητας και ο αριθμός των μαθητών στις τάξεις αποτελούν δύσκολη εξίσωση. Η καθηγήτρια επιδημιολογίας κ. Αθηνά Λινού επισημαίνει τα κωλύματα που ενδέχεται να υπάρξουν στα σχολεία, ενόψει της έναρξης της νέας χρονιάς.

Πηγή: newsit.gr

Προηγούμενο άρθροΜε επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πεζοπορική διαδρομή Κατελειός-Πάστρα (pics)
Επόμενο άρθροΟ «Τσιόδρας» της Βόρειας Ελλάδας: Ετσι βίωσα τον κορονοϊό μέσα μου