Θ.Βασιλακόπουλος: «Αν δεν εμβολιαστούμε θα έχουμε 4ο κύμα»

Blood sample with respiratory coronavirus positive

Για την ανάγκη να εμβολιαστούμε, ώστε να μην υπάρξει τέταρτο κύμα του κορωνοϊού μίλησε ξανά ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

Ο ίδιος, με δηλώσεις του στον ANT1, τόνισε ότι «για να μην υπάρχει τέταρτο κύμα, πρέπει να εμβολιαστούμε», προειδοποιώντας για τον κίνδυνο νέας έξαρσης της πανδημίας, εάν δεν χτιστεί «τείχος ανοσίας».

Παράλληλα, ο κ. Βασιλακόπουλος εξέφρασε την ελπίδα ότι «το ποσοστό αποδοχής στους νέους θα είναι μεγαλύτερο».

Σε ό,τι αφορά τα προνόμια για τους εμβολιασμένους, σημείωσε ότι ο κοινωνικός στόχος πρέπει να είναι να εμβολιαστούμε όλοι και το πώς θα το πετύχουμε αυτό, πρέπει να εξεταστεί από ειδικούς από διάφορους κλάδους, οι οποίοι μπορούν να αναλάβουν να πειστεί ο κόσμος για τη σημασία του εμβολιασμού.

Για το εμβόλιο της AstraZeneca και τις επιφυλάξεις που εκφράζονται από μερίδα πολιτών σχετικά με τη δεύτερη δόση, ο ίδιος επεσήμανε ότι «η πιθανότητα να πάθεις κάτι με δεύτερη δόση μηδαμινή. Αν δεν πάθεις κάτι με την πρώτη, δεν παθαίνεις με τη δεύτερη. Δεν υπάρχει κίνδυνος».

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο η δεύτερη δόση να είναι με κάποιο άλλο εμβόλιο, ο ίδιος παρατήρησε ότι «δεν έχει επιστημονική βάση», αλλά «ας το κάνουμε και εμείς εδώ, για να αυξήσουμε το ποσοστό των εμβολιασμών», αρκεί να πειστεί ο κόσμος να εμβολιαστεί, όπως είπε.

Πηγή: pronews.gr