Αντίστροφα πλέον μετρά ο χρόνος για την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία.

Σε αυτό αναφέρθηκε το πρωί της Τρίτης 17 Αυγούστου ο ομότιμος καθηγητής Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής, Γιάννης Τούντας.

Συγκεκριμένα, ο κ.Τούντας έκανε λόγο για μια περαιτέρω κλιμάκωση και έξαρση της επιδημίας, τουλάχιστον μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου.

Επίσης, μίλησε για την ανάγκη επέκτασης της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού, αφού όπως είπε έχει ήδη καθυστερήσει. Αφορά όπως είπε τους υγειονομικούς και τους εργαζόμενους στις ανάλογες μονάδες, αλλά και κάθε κατηγορία εργαζομένων οι οποίοι έρχονται σε επαφή με πολλά και διαφορετικά άτομα σε καθημερινή βάση.

Αναφορικά δε, με τον προβληματισμό των γονέων για τον εμβολιασμό των παιδιών ενόψει και της έναρξης των μαθημάτων στα σχολεία των Σεπτέμβριο, ο ίδιος υπογράμμισε ότι το ηλικιακό όριο πρέπει να οριστεί στα πέντε έτη και άνω.

«Το όριο πρέπει να κατέβει στα 5 έτη. Έχει εφαρμοστεί σε πολλές χώρες και οι τελευταίες μελέτες μας οδηγούν προς αυτήν την επιλογή. Εάν δεν πετύχουμε τη συλλογική ανοσία μέχρι το άνοιγμα των σχολείων ο εμβολιασμός πρέπει να γίνει υποχρεωτικός και στα παιδιά», κατέληξε ο καθηγητής.

Πηγή: pronews.gr

Προηγούμενο άρθροΔήμος Ληξουρίου: Θέτει σε αναστολή υπάλληλο για “επιτακτικούς λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας” ((Υποχρέωση επίδειξης πιστοποιητικού ή βεβαίωσης εμβολιασμού ή νόσησης) και 206(Υποχρεωτικότητα εμβολιασμού) (απόφαση)
Επόμενο άρθροΚορονοϊός: 5 μπλόκα από Σεπτέμβριο στους ανεμβολίαστους