Ένας  σημαντικός άνθρωπος του Αργοστολίου και της  Κεφαλονιάς ο Γεράσιμος Σταματάτος έφυγε  101 ετών από τη ζωή.

Στη διαδρομή  ενός αιώνα έζησε όλα τα μεγάλα γεγονότα που σημάδεψαν τη χώρα και το νησί μας.

Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με την πνευματική του καλλιέργεια και ευρυμάθεια, τον είχαν καταστήσει για χρόνια έγκυρη κιβωτό πληροφοριών και συμβουλών που μετέφερε σε ιδιωτικούς , δημόσιους διαλόγους και σε κείμενα με τον χαρακτηριστικό καθαρευουσιάνικο λόγο του.

Υπηρέτησε το δημόσιο βίο με πολυετείς θητείες σε Ιδρύματα του τόπου μας, με κυριότερη την  παρουσία του ως Γραμματέας του Κοργιαλενείου Διοικητικού Συμβουλίου με την οποία καθιερώθηκε στη συνείδηση όλων ως στυλοβάτης του  Ιδρύματος.

Ανέλαβε πολλές πρωτοβουλίες για τη διάσωση πολιτιστικών και εκκλησιαστικών μνημείων της Κεφαλονιάς επιτυγχάνοντας θετικά αποτελέσματα.

Η προσωπικότητά του άφησε το ιδιαίτερο θετικό αποτύπωμά της στο Αργοστόλι και την Κεφαλονιά που αγάπησε και τίμησε ως πνευματικός άνθρωπος και ενεργός πολίτης.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια προς την οικογένειά του και ιδιαίτερα προς τα παιδιά του .

 

Ο Δήμαρχος Αργοστολίου

Θεόφιλος Μιχαλάτος

Προηγούμενο άρθροΜπαίνει χρήμα στα ταμεία των Δήμων Αργοστολίου, Ληξουρίου, Σάμης & Ιθάκης-Δείτε για ποιο λόγο (απόφαση)
Επόμενο άρθροΚούγιας για Λιγνάδη: «Αναλαμβάνω την υπεράσπισή του-Η δικογραφία περιέχει χοντροκομμένα ψέματα από αναξιόπιστες προσωπικότητες»