Θεόφιλος: Τι λέει για τα δημοτικά τέλη των κλειστών επιχειρήσεων, για τον τουρισμό, το Μουσείο Γ. Σκλαβου & τον Νίκο Ανουσάκη-Το μήνυμα που στέλνει στους πιθανούς μελλοντικούς αντιπάλους του (ηχητικό)

Αγαπητό kefalonia magazine

Στην εκ[πομπή του δημοσιογράφου Σάκη Βούτου στο Νησί 93,9 μίλησε ο Δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος που αναφέρθηκε σε ζητήματα που απασχολούν την επικαιρότητα

Για τα δημοτικά τέλη των κλειστών επιχειρήσεων λόγω κορωνοιού: “Τα έσοδα του Δήμου Αργοστολίου κατέρρευσαν λόγω της πανδημίας. Όμως ο Δήμος έπρεπε να διατηρήσει ψηλά το επίπεδο των υπηρεσιών προς τους δημότες. Τον Μάρτη του 20 καλέστηκε το δημοτικό συμβούλιο να πάρει μέτρα ελάφρυνσης των επιχειρήσεων & επαγγελματιών. Τότε εμείς είπαμε ότι θα έπρεπε να ακολουθήσουμε την ΠΝΠ της κυβέρνησης που όριζε ποιες ελαφρύνσεις πρέπει να δοθούν. Η αντιπολίτευση πρότεινε να μην πληρώσουν οι επαγγελματίες ολοχρονικά όμως ήρθε η Αποκεντρωμένη και απέρριψε αυτή την απόφαση διότι δεν ήταν σύμφωνη με την νομοθεσία. Έρχεται σήμερα ο κ. Παντελειός και κάνει νέα πρόταση για τους επαγγελματίες. Εμείς ήδη είχαμε πάρει συγκεκριμένα μέτρα για τους επαγγελματίες με κοινόχρηστους χώρους, για τους επαγγελματίες με καντίνες και ομπρελλοξαπλώστρες, για τα ενοίκια και τα μισθώματα των καταστημάτων του Δήμου κ.α. Τα έσοδα του Δήμου έχουν καταρρεύσει και φέτος το κόστος για τις παραλίες έχει εκτοξευθεί σε πάνω από 400.000 ευρώ (λόγω ναυαγοσωστών). Για ποιες επιχειρήσεις μιλάμε; Για αυτές που ο Νόμος τις κλείνει δλδ τα γυμναστήρια. Όμως απαγορεύεται διά Νόμου να πάρουμε απόφαση με αναδρομική ισχύ. Πάντως θα εξετάσουμε το επόμενο διάστημα για αυτές τις επιχειρήσεις, πόσες είναι και πόσα χρήματα είναι, ώστε με κάποιο τρόπο μήπως τους τα επιστρέψουμε. Πήρα την πολιτική ευθύνη και το πολιτικό κόστος. Θέλω να είμαι χρήσιμος. Πρέπει στα δύσκολα να είμαστε όλοι μαζί. Ο κ. Παντελειός έχει βοηθήσει σε δύσκολα θέματα όπως το Μουσείο Γεράσιμου Σκλάβου και δεν έχω πρόβλημα μαζί του”.

Για τον Τουρισμό: “Η Τουριστική Επιτροπή αποτελείται από τους καλύτερους. Συνεργάζεται με όλους τους Δήμους και κάνει δράσεις που δεν έχουν ξαναγίνει. Ο Δήμος οραματίζεται και προγραμματίζει για την προώθηση του τουρισμού, δεν έχει την δυνατότητα να γεμίζει αεροπλάνα από την Αγγλία. Ο Δήμος θα βοηθήσει στην προσπάθεια να διατηρήσουμε ανοικτή την Γερμανική αγορά”

Για τις εκλογές και τους πιθανούς αντιπάλους του: “Οι εκλογές είναι ακόμη πολύ μακριά, οι υποψήφιοι Δήμαρχοι που θέλουν να πάρουν την καρέκλα του Δημάρχου έχουν χρόνο πολύ για να δράσουν. Τώρα πρέπει όλοι ενωμένοι να ξεπεράσουμε το μεγάλο πρόβλημα που έχουμε γιατί το νησί ζει από τον τουρισμό”

Για το Μουσείο Γεράσιμου Σκλάβου: “Περίμενα από τον κ. Ανουσάκη να βγει και να δώσει συγχαρητήρια στους συντελεστές για το Μουσείο που θα είναι για όλη την Ευρώπη και όχι να προσπαθεί να ανακαλύψει σκάνδαλα. Όποιος προσπαθεί να μηδενίσει αυτό το μεγάλο έργο για το νησί μας, δεν αγαπάει ούτε το νησί, ούτε την πόλη, ούτε τον Δήμο. Εκτός και αν σας έχει πει ότι δεν θα είναι τελικά υποψήφιος αλλά βγαίνει μπροστά για να στηρίξει κάποια άλλη πρόταση”

Για τον ΦΟΔΣΑ: “Εξακολουθούμε να διεκδικούμε στο ΣτΕ να καταργηθεί το άρθρο 93, στηρίζουμε τις ενέργειες του Μάκη Φόρτε και έχουμε την αγωνία μας μήπως χαθεί το σημαντικό έργο του εργοστασίου για την Κεφαλονιά”

Ακούστε όλα όσα είπε ο κ. Μιχαλάτος εδώ

Ο τοπικός αναλυτής