Η Βουλευτής Κεφαλληνίας-Ιθάκης παρακολουθεί με μεγάλο ενδιαφέρον την έκφραση της τοπικής κοινωνίας μέσω των λαϊκών συνελεύσεων και τις συλλογικές αποφάσεις των φορέων, σχετικά με το ενδεχόμενο της αναδιάρθρωσης του Δήμου Κεφαλονιάς σε περισσότερους από έναν Δήμους. Ωστόσο, λόγω απουσίας της από την Κεφαλονιά αλλά και λόγω λάθους συνεννόησης του συνεργάτη της, δεν κατέστη εφικτό να μεταφερθεί η τοποθέτησή της επί του θέματος στην τελευταία λαϊκή συνέλευση που έγινε στην Αγία Ευφημία.

Η θέση της Βουλευτή αλλά και του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Κεφαλονιάς είναι πάγια και δεδομένη πάνω στο θέμα αυτό. Απόφαση και βούλησή μας είναι η διεκδίκηση της διάσπασης του Δήμου Κεφαλονιάς σε τρεις Δήμους και στα όρια των πρώην επαρχιών(Κρανιάς, Ληξουρίου και Σάμης). Μέσα στα πλαίσια αυτά χαιρετίζουμε τόσο τις αποφάσεις των λαϊκών συνελεύσεων αλλά και των φορέων της περιοχής, όσο και την απόφαση της Τοπικής Κοινότητας Μακρυώτικων που μας κοινοποιήθηκε την ίδια μέρα με τη λαϊκή συνέλευση, καθώς και την κοινή τοποθέτηση των προέδρων των Τ.Κ. Αγκώνα, Ζόλων, Θηναίας και Νυφίου.

Αργοστόλι, 19 Οκτωβρίου 2018
Αφροδίτη Θεοπεφτάτου
Βουλευτής Κεφαλονιάς-Ιθάκης
Γραμματέας Κ.Ο. του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Προηγούμενο άρθροΔρακουλόγκωνας: Γιατί δεν πήγα χθες στη Λαική Συνέλευση στην Πύλαρο
Επόμενο άρθροΜε εκκλησιαστική λαμπρότητα η μεταφορά του Ιερού σκηνώματος του Αγίου Γερασίμου στη νέα εκκλησία (εικόνες-βίντεο)