Σε εφαρμογή το μέτρο των ελέγχων σε Πειραιά και Ραφήνα. Δεκάδες τυχαία τεστ σε κόσμο που φτάνει. Μέχρι τι ώρα θα ισχύσει.

Διαφορετική είναι σήμερα η επιστροφή για ορισμένους ταξιδιώτες στα δύο μεγάλα λιμάνια της Αττικής (Πειραιά και Ραφήνα).

Κι αυτό γιατί σε αντίθεση με όλες τις υπόλοιπες ημέρες, πραγματοποιούνται τυχαίοι δειγματοληπτικοί έλεγχοι σε άτομα που αποβιβάζονται.

Πρόκειται για μια ειδική δράση που θα ισχύσει μόνο σήμερα 16 Αυγούστου με στόχο την ευαισθητοποίηση των ταξιδιωτών που επιστρέφουν από τις διακοπές ώστε να προασπίσουν κατά την επάνοδό τους στην Αττική το κοινωνικό σύνολο, σύμφωνα με όσα ανέφερε η Περιφέρεια.

Ειδικά κλιμάκια του Συντονιστικού Κέντρου της Περιφέρειας Αττικής και του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας, τα οποία εδώ και τρεις μήνες κάνουν δειγματοληπτικούς ελέγχους για τον Covid-19 στην Αττική, (πάνω από 3 χιλιάδες έλεγχοι έχουν πραγματοποιηθεί) βρίσκονται από το πρωί της Κυριακής και μέχρι τη δύση του ηλίου στα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας για επιδημιολογικό δειγματοληπτικό έλεγχο στους ταξιδιώτες.

Παράλληλα, εθελοντές της Περιφέρειας Αττικής διανέμουν ενημερωτικό υλικό με οδηγίες προφύλαξης για τη μη διασπορά της επιδημίας, ενημερώνοντας με λεπτομέρεια τους ταξιδιώτες για τους κινδύνους μετάδοσης του COVID -19 στην κοινότητα.

Έμφαση δίνεται για τις περιπτώσεις ασυμτπωματικών φορέων και δραστηριοτήτων που κατά την διάρκεια του ταξιδιού ενδέχεται να έχουν εκθέσει σε αυξημένο κίνδυνο μετάδοσης της νόσου τους πολίτες.

Πηγή: newsit.gr

Προηγούμενο άρθροΚορονοϊός: Ακόμα δύο νεκροί – Συνολικά 228 στην Ελλάδα
Επόμενο άρθροΛηξούρι: Μιά υπέροχη βραδιά στο Happy House με ….μικρούς Επιστήμονες