Τι φοβάται ο Άκης Τσελέντης από την μικροσεισμική δράση βόρεια της Άσσου -«Το φαινόμενο θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες»

Για το φαινόμενο των συνεχιζόμενων μικροσεισμών βορειοδυτικά της Άσσου, στην Κεφαλονιά, έκανε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο συμπατριώτης μας σεισμολόγος. Αν και δεν προέρχεται, η τελευταία σεισμική διέγερση, από κάποιο βαθύτερο ρήγμα, ωστόσο ο κ. Τσελέντης, τονίζει ότι χρειάζεται παρακολούθηση του φαινομένου μήπως αυτή η έξαρση «ξυπνήσει» το μεγάλο ρήμα της Παλικής.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του συμπατριώτη μας σεισμολόγου αναφέρει:

“Το τελευταία 24ωρο παρατηρούμε μια πολύ έντονη μικροσεισμική δράση Βόρεια της Άσσου με κατεύθυνση ΒΔ-ΝΑ (πράσινο στο χάρτη). Δεν έχει σχέση με το μεγάλο ρήγμα που περνά παράλληλα προς την Παλική (που μας έδωσε το μεγάλο σεισμό του Ληξουρίου). Το ρήγμα αυτό συνεχίζει ΒΑ περνώντας από της Δυτικές ακτές της Λευκάδας (κόκκινο στο χάρτη).

Το φαινόμενο θα συνεχιστεί αρκετές ημέρες, λόγω του μικρού εστιακού βάθους οι σεισμοί αυτοί θα γίνονται αρκετά αισθητοί. Το παρακολουθούμε μήπως υπάρξει μετατώπιση της μικροσεισμικής δράσης προς τη μεγάλη ρηξιγενή ζώνη που προανέφερα.”