Τι σκέφτεται η κυβέρνηση για μουσική και αλκοόλ στις παραλίες και τα beach bar

Θετικότατο πρόσημο βάζει η Κυβέρνηση στο «ταμείο» που έκανε για το Σαββατοκύριακο, αναφορικά με τις παραλίες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας στην ενημέρωσή του προς τους δημοσιογράφους τη Δευτέρα (18/5) τοποθετήθηκε και στο θέμα του αλκοόλ και της μουσική στις οργανωμένες παραλίες και τα beach bar.

Ειδικότερα ερωτηθείς εάν οι ρυθμίσεις που ίσχυσαν για απαγόρευση αλκοόλ και μουσικής στις οργανωμένες πλαζ το Σαββατοκύριακο θα εφαρμοστούν καθόλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, ο κ. Πέτσας απάντησε: «Θα επαναξιολογηθεί στην πορεία. Θέλαμε να αποφύγουμε συνωστισμό. Νομίζω ότι οι Έλληνες πέρασαν και αυτό το τεστ υπευθυνότητας με άριστα».

Εξάλλου στο ερώτημα τι νόημα έχουν οι αποστάσεις στις εκκλησίες εφόσον πραγματοποιείται κανονικά η Θεία Κοινωνία, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε: «Η κυβέρνηση δε θα σχολιάσει ζητήματα πίστεως. Θα σχολιάσει την τήρηση των κανόνων ατομικής υγιεινής και αποστάσεων. Η αποτίμηση αυτού του Σαββατοκύριακού ήταν θετική και όσον αφορά στις εκκλησίες».

Γενικότερα σχολιάζοντας τα τελευταία βήματα προς τη νέα κανονικότητα, ο κ.Πέτσας εκτίμησε ότι οι πολίτες, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, συνέχισαν να επιδεικνύουν υπευθυνότητα και οι κατά περίπτωση αρμόδιοι φρόντισαν για την εφαρμογή των προβλεπόμενων κανόνων.

Σημείωσε ότι σήμερα, δύο εβδομάδες μετά το πρώτο βήμα άρσης του lockdown, όπως προκύπτει από τα σχετικά στοιχεία, η κινητικότητα του πληθυσμού ενισχύθηκε σημαντικά, χωρίς όμως να επιδεινωθούν οι επιδημιολογικοί δείκτες.

Πηγή: dikaiologitika.gr