Τι συμβαίνει αν πατήσετε το ηλεκτρικό χειρόφρενο στα 200 χλμ./ώρα (vid)

Είναι καταστροφικό να ενεργοποιήσεις το ηλεκτρικό χειρόφρενο σε ταχύτητες κοντά στα 200 χλμ./ώρα; To παρακάτω βίντεο λύνει κάθε απορία.

Το χειροκίνητο χειρόφρενο σπανίζει πλέον στα σύγχρονα αυτοκίνητα, καθώς έχει δώσει τη θέση σε μια νέα ηλεκτρική διάταξη που, μέσω μπουτόν, κλειδώνει τους πίσω τροχούς.

Με βάση την κοινή λογική και την εμπειρία από τα παλαιότερα αυτοκίνητα, αν κάποιος τραβήξει το χειρόφρενο σε υψηλές ταχύτητες, οι πίσω τροχοί θα μπλοκάρουν και το αυτοκίνητο θα χάσει την ευστάθειά του ακολουθώντας μια ξέφρενη πορεία.

Τι συμβαίνει, όμως, στην περίπτωση που το όχημα εφοδιάζεται με ηλεκτρικό χειρόφρενο; Την απάντηση έρχονται να δώσουν οι συντελεστές της βρετανικής εκπομπής του Top Gear επιχειρώντας το δύσκολο εγχείρημα σε ένα VW Golf R 300 ίππων αναπτύσσοντας ταχύτητα 193 χλμ./ώρα.

Όπως θα δείτε και στο παρακάτω βίντεο, το αυτοκίνητο σταμάτησε προοδευτικά χωρίς να μπλοκάρουν οι πίσω τροχοί. Επίσης, να τονίσουμε πως η παρακάτω δοκιμή έγινε σε ελεγχόμενο περιβάλλον πίστας και δεν πρέπει να επιχειρηθεί από κάποιον σε δημόσιο δρόμο, κάτι το οποίο μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά επικίνδυνο.

Πηγή: carandmotor.gr