Το 2019 βρίσκει το Νησί της Ιθάκης δυνατό και αποφασισμένο να διεκδικήσει όλα όσα χρειαζόμαστε για μια ζωή ουσιαστική, πιο άνετη και πιο ποιοτική για όλους.

Φίλες και Φίλοι,

Το 2019 βρίσκει το Νησί της Ιθάκης δυνατό και αποφασισμένο να διεκδικήσει όλα όσα χρειαζόμαστε για μια ζωή ουσιαστική, πιο άνετη και πιο ποιοτική για όλους.

Από το 2014 που βάλαμε μπροστά τις μηχανές σε όλα τα μέτωπα μέχρι σήμερα καταφέραμε πολλά και έχουμε κάθε λόγο να είμαστε αισιόδοξοι ότι το 2019 θα είναι μια καλή χρονιά για το τόπο μας. Είμαστε ενωμένοι και έτσι θα παραμείνουμε. Στις μεγάλες επιτυχίες, στις επίμονες και επίπονες διεκδικήσεις, στις πεισματικές προσπάθειες για όσα πιστεύουμε ότι μας αξίζουν, είμαστε ‘Ενα.

Με αυτή την δύναμη που μας έδωσε η εμπιστοσύνη σας, ο Δήμος Ιθάκης όχι απλώς διεκδίκησε πόρους, αλλά τόλμησε και πέτυχε θεσμικές αλλαγές, κινητοποίησε θεσμικούς φορείς και θεσμικά όργανα προκειμένου να δοθούν λύσεις σύγχρονες, μόνιμες και ουσιαστικές στα μεγάλα προβλήματα του τόπου μας, με έμφαση πάντοτε τη συγκοινωνιακή μας σύνδεση, τη διαχείριση των υδάτινων πόρων μας και τη προστασία του περιβάλλοντος μέσα από ήπιες μορφές βιώσιμης ανάπτυξης.

Παράλληλα μπήκαμε με εξωστρέφεια στη νέα εποχή του παγκόσμιου τουρισμού, με πολύπλευρη αξιοποίηση της ιστορίας και του ονόματος του νησιού μας, δημιουργώντας καθημερινά συνέργειες και ανοίγοντας δρόμους.

Το 2019 θα βρει τον Δήμο της Ιθάκης σε μια καλύτερη θέση στο χάρτη κι αυτό το οφείλει σε όλους εσάς, που με την στάση και την εμπιστοσύνη σας βάλατε γερά θεμέλια συνεργασίας και αγωνιστικότητας για τα χρόνια που έρχονται.

Στην εκπνοή αυτής της δύσκολης αλλά και παραγωγικής χρονιάς θέλω να ευχαριστήσω όλους και κάθε ένα προσωπικά για αυτή την συμπόρευση και να ευχηθώ σε κάθε σπίτι υγεία, ευημερία και αγάπη για την καινούργια χρονιά.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.

Ο Δήμαρχος Ιθάκης

Διονύσης Γερ. Στανίτσας