Το φοβάται πολύ περισσότερο απ’ τον κορωνοϊό: Δυστυχώς ο Μπιλ Γκέιτς το βλέπει να έρχεται…

Το μήνυμα του δισεκατομμυριούχου.

Μιλώντας στο CNBC ο δισεκατομμυριούχος και συμπρόεδρος του ιδρύματος Bill & Melinda Gates, Μπίλ Γκέιτς, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού αλλά και μίας σχεδόν σίγουρης νέας πανδημίας που θα έρθει τα επόμενα χρόνια.

Ο Μπιλ Γκέιτς φάνηκε ευχαριστημένος από την πορεία των εμβολιασμών, οι οποίοι παρότι δε θα φτάσουν στο 70% του παγκόσμιου πληθυσμού όπως περίμενε ο ΠΟΥ, έχουν φτάσει σε ένα ικανοποιητικό ποσοστό άνω του 60% το οποίο επιτρέπει σε δισεκατομμύρια κόσμου να έχει φτάσει σε ένα επίπεδο ανοσίας.

Αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι η παραλλαγή Όμικρον έχει μειώσει τη σοβαρότητα στη νόσηση από τον Covid-19.

Παρόλα αυτά ο Μπίλ Γκέιτς προειδοποίησε για όσα έρχονται, καθώς προέβλεψε μία νέα πανδημία που θα χτυπήσει τον πλανήτη: «Θα έχουμε άλλη μια πανδημία. Θα είναι διαφορετικό παθογόνο την επόμενη φορά. […]Την επόμενη φορά θα πρέπει να προσπαθήσουμε να το κάνουμε πιο γρήγορα, αντί για δύο χρόνια, θα πρέπει να το κάνουμε σε έξι μήνες».

O πρώην ιδιοκτήτης της Μicrosoft τόνισε επίσης όσον αφορά τις επενδύσεις που πρέπει να γίνουν από τις κυβερνήσεις: «Το κόστος της προετοιμασίας για την επόμενη πανδημία δεν είναι τόσο μεγάλο. Δεν είναι σαν την κλιματική αλλαγή. Αν είμαστε λογικοί, ναι, την επόμενη φορά θα το προλάβουμε νωρίς».

Δείτε και βίντεο εδώ

Πηγή: instanews.gr