«Το λάθος έγινε στα νοσοκομεία»: Η αιρετική άποψη του Dr.Ιωάννη Ιωαννίδη για τη “σφαγή” σε Ιταλία-Ισπανία

Ο γνωστός Έλληνας επιστήμονας επιστρέφει και διχάζει ξανά…

Πηγαίνει κόντρα στο επιστημονικό ρεύμα της εποχής αναφορικά με την διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού και αυτό έχει δημιουργήσει αμφιλεγόμενες οπτικές προς το πρόσωπό του. Για ορισμένους είναι ένας μεγάλος αιρετικός επιστήμονας, για άλλους μια ψύχραιμη φωνή. Όπως και να έχει, όποτε μιλάει δημόσια πάντα έχει κάτι ουσιώδες να πει και πάντα αυτό που λέει σηκώνει συζήτηση. Ο λόγος για τον γνωστό και μη εξαιρετέο, δρ Ιωάννη Ιωαννίδη.

Πρόσφατα, ο Έλληνας καθηγητής Παθολογίας και Επιδημιολογίας στο πανεπιστήμιο του Στάνφορντ προέβη σε ορισμένες νέες δηλώσεις που φέρνουν έναν τόνο αισιοδοξίας αναφορικά με την συνέχεια της όλης κατάστασης. Συγκεκριμένα, ανάμεσα σε άλλα, αυτό που τόνισε είναι πως η θνητότητα του κορωνοϊού αποδεικνύεται μέσα από μελέτες, πως είναι ίση με αυτήν της εποχικής γρίπης!

«Έχουμε πλέον ισχυρά δεδομένα από πολύ καλές μελέτες χωρών όπως η Ισλανδία, η Δανία, η Γερμανία και μελέτες που κάνουμε στο Στάνφορντ, οι οποίες πρόκειται να ανακοινωθούν σύντομα. Είναι αισιόδοξο αυτό, σε αντίθεση με ό,τι θεωρούσαμε αρχικά ότι είναι ένας ιός με θνητότητα 30 ή έστω 10 φορές μεγαλύτερη της εποχικής γρίπης. Φαίνεται ότι είναι της ίδιας τάξης. Υπάρχει αισιοδοξία μέσα σε αυτή την τραγωδία ότι πλησιάζουμε σε μια κατάσταση κοντά στη λύση αυτού του επιδημικού κύματος», τόνισε ο καθηγητής μιλώντας στον Alpha Κύπρου.

«Το λάθος έγινε στα νοσοκομεία»: Η αιρετική άποψη του Dr.Ιωάννη Ιωαννίδη για τη "σφαγή" σε Ιταλία-Ισπανία

Μάλιστα, πρόσθεσε πως αναμένονται 200.000 θάνατοι από τον κορωνοϊό, τη στιγμή που η εποχική γρίπη φέρνει συνήθως 400.000 έως 700.000 θανάτους ανά έτος.

Γιατί ωστόσο ένας ιός με αυτά τα χαρακτηριστικά είναι υπαίτιος για ολόκληρη πανδημία που έχει «γονατίσει» ολόκληρα εθνικά συστήματα υγείας όπως της Ιταλίας, της Ισπανίας και των ΗΠΑ; Στην πραγματικότητα, η απάντηση αυτού του ερωτήματος υπήρξε η ουσιαστική είδηση των τελευταίων λεγόμενών του (τα υπόλοιπα άλλωστε τα έχει ξαναπεί σε παραλλαγές).

«Η “σφαγή” στην Ιταλία και τη Νέα Υόρκη ήταν “σφαγή” νοσοκομειακών λοιμώξεων. Ερχόταν κάποιος χωρίς κορονοϊό, ενώ το νοσοκομείο είχε κατακλυστεί από τον ιό και γινόταν διασπορά!», ήταν τα λόγια του Ιωάννη Ιωαννίδη, ο οποίος συν τοις άλλοις, αποκαθήλωσε και τη σημασία της εύρεσης εύρεσης εμβολίου: ««Ο λόγος που πεθαίνεις από τον κορωνοϊό δεν είναι αναγκαστικά ο ιός, μπορεί να είναι η απάντηση του ανοσοποιητικού συστήματος στον κορωνοϊό. Το εμβόλιο τονώνει την ανοσοποιητική απάντηση και μπορεί να οδηγήσει σε ακόμα χειρότερα αποτελέσματα. Το να περιμένουμε το εμβόλιο για να συνεχίσουμε τη ζωή μας νομίζω ότι είναι τραγικό λάθος».

Για να καταλήξει αναφορικά με το φθινόπωρο: «Πλέον ξέρουμε τον αντίπαλο, ξέρουμε πώς να τον αντιμετωπίσουμε, κανένας δεν μπορεί να προβλέψει τι θα γίνει το φθινόπωρο ή τα επόμενα χρόνια. Όλοι μας μέσα στα επόμενα χρόνια έχουμε πιθανότητα να πεθάνουμε από κάτι, αλλά η πιθανότητα να πεθάνουμε από κορωνοϊό είναι απελπιστικά μικρή».

Είναι φυσικά δεδομένο το πως θα αντιμετωπιστούν και αυτές οι δηλώσεις του Ιωαννίδη. Άλλοι θα βρουν σε αυτές την εναλλακτική ματιά των πραγμάτων που ψάχνουν για να βγουν από την μαυρίλα και την απαισιοδοξία της εποχής. Άλλοι θα μιλήσουν εκ νέου για συνομωσιολογίες. Το μόνο σίγουρο είναι πως αν κάτι μας έχει δείξει αυτή η εποχή είναι πως δεν μπορούμε να είμαστε βέβαιοι για τίποτα. Και με δεδομένο πως αυτές τις μέρες, το μεγαλύτερο κομμάτι της κοινωνίας δεν έχει τις επιστημονικές γνώσεις για να κρίνει μέσω αυτών τους ισχυρισμούς των ειδικών. Ως εκ τούτου, είμαστε απλά θεατές στην ανταλλαγή αντικρουόμενων απόψεων.

Πηγή: menshouse.gr