Το πρώτο unisex προφυλακτικό είναι γεγονός – Πώς το εμπνεύστηκε ο δημιουργός του

Ένα προφυλακτικό από πολυουρεθάνη που μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο από άνδρες όσο και από γυναίκες δημιούργησε ο γυναικολόγος John Tang από τη Μαλαισία προσπαθώντας να κάνει τη διαφορά στην αγορά. Το Wondaleaf Unisex παρέχει μια κολλώδη αυτοκόλλητη επιφάνεια που δίνει τη δυνατότητα να είναι αποτελεσματικό και για τα δύο φύλα.

Πώς χρησιμοποιείται

Μπορεί να στερεωθεί στη βάση του πέους και να φορεθεί εξωτερικά σαν ένα παραδοσιακό προφυλακτικό, ενώ μπορεί επίσης να γυρίσει προς τα έξω, να κολλήσει γύρω από τον γυναικείο κόλπο και να εισαχθεί μέσα.

Το ίδιο το προφυλακτικό είναι κατασκευασμένο από διαφανή πολυουρεθάνη, η οποία χρησιμοποιείται συνήθως για επιδέσμους σε τραύματα. Το πάχος του υλικού είναι μόλις 0,03 χιλιοστά. Ο γυναικολόγος επισημαίνει πως αποφάσισε να προχωρήσει στη δημιουργία του προφυλακτικού καθώς διαπίστωσε πως πολλοί από τους ασθενείς του δεν μπορούσαν να βρουν επαρκή αντισύλληψη.

Μάλιστα ελπίζει πως το unisex προφυλακτικό θα προσφέρει «καθολική ώθηση χωρίς διακρίσεις» στους χρήστες. «Μέρα με τη μέρα έρχομαι αντιμέτωπος με ασθενείς που υποφέρουν από τις παρενέργειες των μεθόδων αντισύλληψης», είπε ο Τανγκ στο Dezeen.

Σχεδιάστηκε για να προσφέρει στους χρήστες περισσότερη προστασία από σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα (ΣΜΝ) από ότι τα υπάρχοντα προφυλακτικά, καθώς τα αυτοκόλλητα πτερύγια καλύπτουν μια ευρύτερη επιφάνεια γύρω από τα γεννητικά όργανα.

Σύμφωνα με τον γυναικολόγο επίσης, το προφυλακτικό είναι λιγότερο πιθανό να «γλιστρήσει» κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής δραστηριότητας, καθώς είναι κυριολεκτικά κολλημένο στο δέρμα του χρήστη. Όπως επίσης αναφέρει, η ανάπτυξη του προφυλακτικού Wondaleaf Unisex αποδείχτηκε πιο περίπλοκη από ό,τι είχε αρχικά θεωρηθεί.

Πηγή: ethnos.gr