Θέλω να ευχαριστήσω θερμά όλους τους συμπολίτες και συμπολίτισσές μας που μας έκαναν την μεγάλη τιμή να έλθουν και να ενώσουν την φωνή τους με την δική μας φωνή χθές το απόγευμα στο πνευματικό κέντρο του Πόρου για την υπόθεση της προστασίας και της ανάδειξης του μνημειώδους θολωτού τάφου των Τζαννάτων.

Ιδιαίτερα ένα ξεχωριστό ευχαριστώ για όσους και όσες έκαναν το κόπο και ταξίδεψαν από το Αργοστόλι την Σάμη και τα χωριά της Κεφαλονιάς μέσα σε κακές καιρικές συνθήκες για να βρεθούν κοντά μας και να μας τιμήσουν με την παρουσία τους.

Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά όλους τους θεσμικούς μας εκπροσώπους από όλα τα θεσμικά μας όργανα της πρωτοβάθμιας, της δευτεροβάθμιας αυτοδιοίκησης που παρέστησαν σύσσωμα και μάλιστα στον ανώτατο βαθμό καθώς και τις συλλογικότητες του νομού μας για την παρουσία τους και την συμβολή τους στην διαλογική συζήτηση που πραγματοποιήθηκε.

Η προσωπική μου εκτίμηση είναι πως η συζήτηση αυτή βοήθησε κατά πολύ να καταγράψουμε τα πραγματικά προβλήματα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε εάν και εφόσον αποσταλεί προς την Περιφέρεια από την εδώ Εφορεία Αρχαιοτήτων μια ελλιπής πρόταση που δεν θα συνάδει με την οριστική και ολοκληρωμένη μελέτη όπως ακριβώς έχει εγκριθεί από το ΚΑΣ.

Αναδείξαμε όσο μπορέσαμε και με κάθε λεπτομέρεια τι κινδύνους αντιμετωπίζει το μνημείο εάν δεν εφαρμοστεί στο σύνολό της η εγκεκριμένη μελέτη και παράλληλα δεν ολοκληρωθούν οι αναγκαίες απαλλοτριώσεις με μεγάλο κίνδυνο η διαχειριστική αρχή να εισηγηθεί την απένταξη του έργου από το τρέχον ΕΣΠΑ.

Ο καθένας μας πλέον ξέρει ποιο είναι το πρόβλημα και τι ακριβώς οφείλουμε να κάνουμε.

Επειδή “οι καιροί ου μενετοί” αύριο το πρωί όπως με ενημέρωσαν οι οργανωτές την εκδήλωσης θα αποσταλεί στα ΜΜΕ και θα κοινοποιηθεί στα κοινωνικά δίκτυα το σχετικό ψήφισμα της συνέλευσης για την συλλογή υπογραφών.

Θέλω να σας ευχαριστήσω από καρδιάς όσες και όσους σταθούν δίπλα μας προσυπογράφοντας και κοινοποιώντας σε κάθε ενεργό πολίτη το σχετικό ψήφισμα και σας αποχαιρετώ με ένα τραγούδι του κόσμου το Stand By Me | Playing For Change |

Μάκης Μεταξάς