Το “Μέγαρο” μπροστά σε αδιέξοδο-“Πονοκέφαλος” οι “αντάρτες”

Αγαπητό kefalonia magazine

Συνεδριάζει αύριο το δημοτικό συμβούλιο προκειμένου να λάβει απόφαση για το “σπάσιμο” ή όχι του Δήμου Κεφαλονιάς υπό την πίεση Παλικής, Σάμης, Πυλάρου, Ερίσσου και Ελειού-Πρόννων που ζητούν επιτακτικά την διάσπαση και μάλιστα ετοιμάζονται να δώσουν βροντερό “παρών” στη συνεδρίαση.

Η Δημοτική Αρχή βρίσκεται μπροστά σε ένα αδιέξοδο. Στην κυριολεξία “με την πλάτη στον τοίχο” μετά τις σημερινές δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών κ. Χαρίτση που ουσιαστικά ανακοίνωσε το σπάσιμο του Δήμου Κεφαλονιάς!

Η Δημοτική Αρχή ευελπιστούσε ότι αύριο, συνεπικουρούμενη και από την παράταξη Μιχαλάτου που στο θέμα αυτό φαίνεται να κινείται στην ίδια γραμμή, θα έπαιρνε μία απόφαση υπέρ του ενός Δήμου. Μετά τις σημερινές δηλώσεις Χαρίτση ο σχεδιασμός άυτός ανατρέπεται ή μάλλον δεν έχει καμία ουσιαστική αξία.

Επιπροσθέτως “πονοκέφαλο” στο “Μέγαρο” προκαλούν οι “αντάρτες”, δηλαδή αυτοί οι δημοτικοί σύμβουλοι του Παρίση που θα ταχθούν υπέρ της διάσπασης. Ήδη εδώ και μέρες ο Αντιδήμαρχος Πυλάρου Μιχάλης Γάκης δήλωσε ότι θα στηρίξει τον Δήμο Σάμης ενώ σήμερα και ο Πρόεδρος της Δ/Κ Αργοστολίου Λούκας Νιφοράτος τάχθηκε υπέρ της διάσπασης αιφνιδιάζοντας την πολιτική πιάτσα. Διότι όταν και το Αργοστόλι θέλει διάσπαση τότε αντιλαμβάνεστε ότι όλα έχουν χαθεί για τον ενιαίο Δήμο.

Από εκεί και πέρα περιμένουμε αύριο να δούμε τι θα πράξουν και οι υπόλοιποι ενώ το ενδιαφέρον πλέον περιορίζεται όχι στο αν θα σπάσει ο Δήμος αλλά σε πόσα “κομμάτια” με επικρατέστερο σενάριο τους 3 Δήμους

Ο τοπικός αναλυτής