Τουρισμός: Είμαστε Αισιόδοξοι και ευχόμαστε φέτος για το καλύτερο.

Τουρισμός :
Θέλω να γράψω και να αναφέρω ορισμένα πράγματα και να επισημάνω επίσης ακόμα λίγα όσο αφορά τον τομέα του τουρισμού.
Επειδή ζούμε σε αυτό το όμορφο νησί που λέγεται #Κεφαλονιά, ο βασικός πυλώνας της οικονομίας μας είναι ο τουρισμός όχι όμως μόνο για εμάς αλλά και για ολόκληρη την χώρα μας την Ελλάδα.
Θα ξεκινήσω την αναφορά μου στους δήμους μας όπου πρέπει να δίνουν μεγάλη σημασια στα σημεία τουρισμού, και όταν λέω σημεία τουρισμού εννοώ για παράδειγμα τον μυρτο όλες τις παραλίες μας τις πλατείες και ότι αφορά τα αξιοθέατα αλλά και τους περιβάλλοντες χώρους και το τονίζω γιατί συμπεριλαμβανόμαστε και εμείς οι ίδιοι σε αυτούς γιατί ζούμε εδώ. Πρέπει να υπάρχει καθαριότητα,φροντίδα, μεράκι και διάθεση. Πολλά από αυτά τα μέρη έχουν υποστεί ζημιές από τον ιανο, και απ τους σεισμούς ανα διαστήματα στο κοντινό μας παρελθόν, και θεωρώ πως πρεπει να γίνονται ενέργειες γρήγορες όσο αφορά την αποκατάσταση τους. Να ενημερώσω για όσους δεν γνωρίζουν πως οι tour operators δίνουν πολύ μεγάλη βάση στην <έξω> ζωή απ το εκάστοτε ξενοδοχείο και κοιτάνε όλες τις λεπτομέρειες του κάθε νησιού όλα τα στέκια όλα τα σημεία πρόσβασης και τα αξιοθέατα, διότι θέλουν τους πελάτες τους ( τουρίστες) να μείνουν ευχαριστημένοι για την επιλογή τους να έρθουν στο δικό μας νησί για αναψυχή. Είναι λάθος να «μοιράζονται» οι αγορές σε καλές και κακές πρέπει να επιλέγει ο καθ ένας βάση την ανάγκη του και τις δυνατότητες του το που θα πάει διακοπές και όχι όπου υπάρχει το συμφέρον.
Στην Κεφαλονιά υπάρχει ένα ερώτημα όμως … Ποσα ξενοδοχεία έχουμε ; Πόσα κρεβάτια διαθέτουμε ; Πόσα ενοικιαζόμενα και βίλες έχουμε ; Δυστηχως συγκριτικά με αρκετά νησιά στην Ελλάδα οι επενδύσεις δεν μας βοηθάνε, και γεμίζουμε μόνο με τη μεγάλη Βρετανία. Οι Γερμανοί δυστυχώς τα τελευταία περίπου 2 χρόνια αποφάσισαν να ασχοληθούν πιο ενεργά με το νησί μας, και το ίδιο ισχύει και για τις αεροπορικές εταιρίες. Αν λοιπόν οι tour operators νιώσουν μεγαλύτερη ασφάλεια προς το νησί μας και δουν πως γίνονται επιπλέον μεγάλες επενδύσεις και αυξάνονται οι κλίνες και όχι απαραίτητα σε μεγάλα ξενοδοχεία (5*-4*) αλλά για οποιοδήποτε τουριστικό κατάλυμα που μπορεί να εξασφαλίσει διαμονή σε τουρίστες , τότε θα αρχίσουν να αυξάνονται και οι πτήσεις και θα αυξηθεί ακόμα περισσότερο η ζήτηση για την Κεφαλονιά μας.
Κλείνοντας θέλω να υπενθυμίσω πως ο τουριστικός μηχανισμός πρέπει να αποδίδει τα μέγιστα, μέρα – νύχτα και να προσπαθεί για το καλύτερο δυνατό. Μην ξεχνάμε όμως πως πρέπει Πάντα να δίνουμε και μεγάλη βάση και στον τρόπο λειτουργίας του ( τουριστικού μηχανισμού ).Ειμαστε Αισιοδοξοι και ευχομαστε φετος για το καλυτερο.
Από το fb του Christos Kontarinis