Η κυβέρνηση φιλοδοξεί μέχρι το τέλος Απριλίου όλες οι ηλικιακές ομάδες άνω των 60, καθώς και οι ευπαθείς ομάδες να έχουν εμβολιαστεί, ανέφερε ο ΓΓ Συντονισμού – Τι είπε για το άνοιγμα του τουρισμού και τον εμβολιασμό των επαγγελματιών του κλάδου

Με αφορμή τις επερχόμενες ανακοινώσεις από την επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας για το τι μέλλει γενέσθαι για το λιανεμπόριο, και τον τουρισμό, ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού, Θανάσης Κοντογεώργης, σχολιάζει το ζήτημα του ενδεχομένου ανοίγματος της αγοράς και των δραστηριοτήτων, το χρονοδιάγραμμα για το εθνικό σχέδιο εμβολιασμού, καθώς και τις τελευταίες εξελίξεις για το εμβόλιο της AstraZeneca.

Αναφορικά με τον τουρισμό, ο Γενικός Γραμματέας τόνισε πως τόσο το εθνικό σχέδιο όσο και το πιστοποιητικό εμβολιασμού θα ενισχύσουν το ρεύμα του τουρισμού με ασφάλεια, όπως άλλωστε συνέβη και την προηγούμενη χρονιά με τα μέτρα που είχε θεσπίσει η κυβέρνηση και τη συμβολή του εθνικού συστήματος υγείας και της πολιτικής προστασίας.

Τον Μάϊο, αφού ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός πολιτών που ανήκουν στις ηλικιακές ομάδες άνω των 60, καθώς και των ευπαθών ομάδων και με βάση τη διαθεσιμότητα των εμβολίων, η κυβέρνηση εξετάζει και αξιολογεί τον κατά προτεραιότητα εμβολιασμό των επαγγελματιών του κλάδου του τουρισμού, ανέφερε ο ΓΓ Συντονισμού.

Αναφορικά με το εμβόλιο της AstraZeneca, ο κ. Κοντογιώργης πρόσθεσε πως είναι απολύτως ασφαλές και η κυβέρνηση προχωρά κανονικά στο εθνικό σχέδιο εμβολιασμού, υπογραμμίζοντας πως «έχουμε ξεπεράσει το 1.3000.000 εμβολιασμούς και μέχρι την 25η Μαρτίου θα έχουν εμβολιαστεί 1 εκατ. πολίτες, τουλάχιστον με την πρώτη δόση».

Ο ΓΓ τόνισε πως αύριο θα ανακοινωθεί το χρονοδιάγραμμα των εμβολιασμών για τις εναπομείνασες κατηγορίες πολιτών, με προτεραιότητα τις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, το πολύ αυξημένου κινδύνου, οι οποίες αναμένεται να εμβολιαστούν τις επόμενες ημέρες, για να ακολουθήσουν οι ηλικιακές κατηγορίες 70-74 και 65-69 ετών.

Η κυβέρνηση με γνώμονα το πρόγραμμα παράδοσης εμβολίων, φιλοδοξεί πως μέχρι το τέλος Απριλίου, αρχές Μαΐου όλες οι ηλικιακές ομάδες άνω των 60 και οι ευπαθείς ομάδες να έχουν εμβολιαστεί, κατέληξε.

Πηγή: ethnos.gr

 

Προηγούμενο άρθροΑργοστόλι: μια όμορφη έκπληξη από την Παναγία στα Σπηλια!
Επόμενο άρθροΛιμενική πρόσβαση και διάσωση του Μουσείου στο νησάκι Λαζαρέτο.