Τριανταφυλλίδης – Καθηγητής Γενετικής: Χημικό συστατικό του καφέ ενδέχεται να προσφέρει ανοσία από την Covid

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο facebook ο Ομότιμος Καθηγητής Γενετικής ΑΠΘ Κωνσταντίνος Τριανταφυλλίδης, «ερευνητές του Πανεπιστημίου Jacobs της Βρέμης (Γερμανία) διερεύνησαν, σε εργαστηριακές συνθήκες, εάν κάποιες διατροφικές πολυφαινόλες επηρεάζουν τη δέσμευση της πρωτεΐνης της ακίδας του ιού SARS CoV-2 με τον ανθρώπινο υποδοχέα ACE-2, τον στόχο του ιού SARS CoV-2. Διαπίστωσαν αλληλεπίδραση των διατροφικών πολυφαινολών και με τις δύο πρωτεΐνες. Μετά από αυτόν τον αρχικό έλεγχο, οι δύο διατροφικές πολυφαινόλες με την ισχυρότερη συγγένεια αξιολογήθηκαν σε μια δεύτερη δοκιμασία λειτουργικής δέσμευσης».

https://www.facebook.com/konstantinos.triantaphyllidis/posts/1774481776264824