Ο Πόπη Τσαπανίδου εξέφρασε την αντίθεσή της με το μέγεθος του προστίμου των 300 ευρώ και πρότεινε να ακολουθήσουμε τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
Το υπερβολικά μεγάλο μέγεθος του προστίμου των 300 ευρώ για την μη τήρηση των μέτρων που έχουν επιβληθεί για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού, ήρθε εκ νέου στην επικαιρότητα μετά την πιλοτική δίκη που θα γίνει στο ΣτΕ για αυτά που κόπηκαν στην Θεσσαλονίκη, την 17η Νοεμβρίου.
Στο θέμα αυτό λοιπόν τοποθετήθηκαν ο Αντώνης Δελλατόλας και η Πόπη Τσαπανίδου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, με την γνωστή δημοσιογράφο να καταθέτει πρόταση να ακολουθήσουμε τα όσα κάνουν άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
«Είναι το 55% του βασικού μισθού το πρόστιμο αυτό. Η Ελλάδα έχει από τα πιο βαριά πρόστιμα σε ολόκληρη την Ευρώπη. Γιατί να πλήττoνται τόσο πολύ τα χαμηλά εισοδήματα; Γιατί να υπάρχουν σκέψεις για να γίνουν ακόμα ακριβότερα; Ακούσαμε στην Βουλή να θέλουν να το πάνε στα 500 ευρώ και ευτυχώς το μαζέψανε», είπε αρχικά.
Μετά την παρέμβαση του Αντώνη Δελλατόλα, συμπλήρωσε: «Χρειάζονται πρόστιμα που να σε ωθούν να μην βγεις, να μην παραβιάσεις τους όρους που έχουν στην συνθήκη αυτή που ζούμε. Δεν πρέπει όμως να είναι τιμωρητικά. Γιατί δεν ακολουθούμε τα μοντέλα της υπόλοιπης Ευρώπης όπου υπάρχουν πρόστιμα που ξεκινάνε από χαμηλά επίπεδα. Στην Γερμανία για παράδειγμα το πρόστιμο είναι 50 ευρώ, γίνεται μεγαλύτερο αν σε πιάσουν μέσα σε ΜΜΜ χωρίς μάσκα. Γίνεται μεγαλύτερο σε πολλές χώρες της Ευρώπης αν σε ξαναπιάσουν να μην φοράς μάσκα ή να έχεις παραβεί τους κανόνες αυτούς. Στην Ολλανδία είναι στα 95 ευρώ. Στην Ελλάδα είναι υψηλότατο και τιμωρητικό».
Σε εκείνο το σημείο μάλιστα, ο Νίκος Χατζηνικολάου της έδωσε δίκιο, λέγοντας οτι αν κάποιος που παίρνει 534 ευρώ δεχθεί ένα πρόστιμο, δεν θα έχει να φάει τον υπόλοιπο μήνα.
«Δεν λέω οτι δεν χρειάζεται πρόστιμο. Λέω οτι πρέπει να υπάρχουν κανόνες, να μπουν πρόστιμα σε περίπτωση που κάποιος τους παραβεί. Σε όλη μας την ζωή πρέπει να υπάρχουν κανόνες και όρια. Όχι όμως 300 ευρώ, όταν οι μισές οικογένειες ζουν με τον βασικό μισθό που είναι 534. Είναι τιμωρητικό».
Πηγή: gazzetta.gr