ΔΗΛΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Στο Δ.Σ. της ΔΕΥΑΚ στις 23/10/2020 ο πρόεδρος  κ. Στ. Σπαθής  εισηγήθηκε  ως θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης και χωρίς ουσιαστική στοιχειοθέτηση, την  πρόσληψη  ενός υπαλλήλου για τη λειτουργία του γραφείου της ΔΕΥΑΚ στο Ληξούρι  (επικαλέστηκε ότι «η σημερινή υπάλληλος όταν απουσιάζει, δεν έχει αντικαταστάτη »).

Ο κ. πρόεδρος  μάλιστα, συγκεκριμενοποίησε την πρότασή του στο πρόσωπο του  Αντιπρόεδρου του Δ.Σ. κ. Α. Γαλάτη, επιχειρηματολογώντας ότι «αυτό το επιτρέπει ο νόμος»!!!

Ως εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δ.Σ. εξέφρασα την διαφωνία μου με την παραπάνω πρόταση που έχει και προσωπικό χαρακτήρα και αφορά σε μέλος του ίδιου του Διοικητικού συμβουλίου. Σε κάθε περίπτωση, δεν λήφθηκε υπόψη καμιά αξιοκρατία και οι στοιχειώδεις διαδικασίες που επιβάλλονται σε αυτές τις περιπτώσεις, παραπέμποντας έτσι σε αυτονόητα συμπεράσματα για το σκοπό και τον χαρακτήρα της συγκεκριμένης πρόσληψης. Σε αντιπαράθεση με την συγκεκριμένη πρόταση του προέδρου, έθεσα προς ψηφοφορία την παρακάτω  πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης :

  1. Να γίνουν άμεσα όλες οι ενέργειες για την πρόσληψη προσωπικού στη ΔΕΥΑΚ όλων των ειδικοτήτων (τεχνικοί, μηχανικοί, διοικητικό προσωπικό). Επιπρόσθετα, λόγω «Ιανού» και έκτακτων συνθηκών, οι ενέργειες αυτές θα πρέπει να «τρέξουν» με fast track  διαδικασίες.
  2. Αν επιθυμεί ο αντιπρόεδρος να εξυπηρετεί το γραφείο της ΔΕΥΑΚ στο Ληξούρι αναπληρώνοντας την υπάλληλο, αυτό θα πρέπει να γίνεται αμισθί, μιας και ο κ. Γαλάτης ήδη αμείβεται ως αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΚ. Ακόμα, η ενέργεια αυτή να είναι προσωρινή, μέχρι να προσληφθεί νέο προσωπικό.

Οι παραπάνω προτάσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης υπερψηφίστηκαν μόνο από 2 μέλη του Δ.Σ. (Βαλλιάνος Β. και Κεκκάτος Δημ.) και φυσικά υπερψηφίστηκε η πρόταση του Προέδρου.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση και ως εκπρόσωπός της στο Δ.Σ. της ΔΕΥΑΚ, καλούμε το λαό να βγάλει τα συμπεράσματά του για το «νόμιμο» και το «ηθικό» των  αποφάσεων των εταιρειών τύπου ΔΕΥΑΚ που σκοπό έχουν να διαχειρίζονται και μάλιστα με προκλητικό τρόπο την εμπορευματοποίηση του νερού και όλων των υπηρεσιών που έχουν αναλάβει, μεταθέτοντας όλα τα βάρη αυτής της διαχείρισης στις πλάτες των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Άλλωστε, δεν χρειάζονται πολλές αποδείξεις όταν είναι οι ίδιοι που αποκρύβουν  από το λαό της Κεφαλονιάς τους μεγαλοοφειλέτες του χρέους του νερού στην ΔΕΥΑΚ που ακουμπά σύμφωνα με τις δικές τους δηλώσεις τα 7 εκατ. Ευρώ(!!!), επικαλούμενοι τα προσωπικά τους δεδομένα!!!

Οι Δημοτικές Αρχές Ληξουρίου , Αργοστολίου και Σάμης και οι υπόλοιπες παρατάξεις, πλην Λαϊκής Συσπείρωσης, είναι πλήρως εκτεθειμένες με τη στάση των εκπροσώπων τους στο ΔΣ της ΔΕΥΑΚ συνολικότερα, αλλά και για το παραπάνω ζήτημα και τους καλούμε να πάρουν άμεσα θέση.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση Θα παλεύουμε για φθηνό και ποιοτικό νερό, θα παλεύουμε για υπηρεσίες ύδρευσης και αποχέτευσης που θα ικανοποιούν τις λαϊκές ανάγκες, μακριά από κάθε σκέψη ιδιωτικοποίησης ή αύξηση της τιμής των παρεχόμενων υπηρεσιών.

 

Ληξούρι, 26/10/2020

Βαγγέλης Β. Βαλλιάνος

Δημ. Σύμβουλος Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δήμο Ληξουρίου,

Μέλος Δ.Σ. ΔΕΥΑΚ

 

.

Προηγούμενο άρθροΞέσπασε κόντρα για τον Δήμο Σάμης: Η ανάρτηση του Πέτρου Δρακονταειδή & η απάντηση του Παντελή Αμούργη
Επόμενο άρθροΚορονοϊός: Θετικός βρέθηκε βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας