Διάβασα την παρέμβαση του “τοπικού αναλυτή” σχετικά με την πρότασή μου για το κυκλοφοριακό πρόβλημα του Αργοστολίου, και θα ήθελα να κάνω μερικές επισημάνσεις.
Πρώτονκαμία θέση στάθμευσης δε χάνεται σε περίπτωση που δημιουργηθούν δύο μονοδρομικά ρεύματα κυκλοφορίας. Απόδειξη αυτού αποτελεί το γεγονός ότι και παλαιότερα που αυτοί οι δρόμοι ήταν διπλής κυκλοφορίας, μπορούσαν να σταθμεύουν οχήματα και από τις δύο πλευρές του δρόμου.
 Δεύτερον, τα χρήματα που αντλεί η χώρα μας από τα ευρωπαϊκά προγράμματα δεν προκύπτουν από παρθενογέννεση αλλά από τις εισφορές των κρατών μελών, μεταξύ αυτών και η Ελλάδα, ενώ ο λάθος τρόπος διαχείρισής τους από τις προηγούμενες κυβερνήσεις επέφερε τα γνωστά σε όλους μας δυσμενή αποτελέσματα. Καλό θα ήταν λοιπόν να σκεφτόμαστε πως θα τα αξιοποιούμε προκειμένου να μη φτάσουμε ποτέ ξανά στην ανάγκη νέων μνημονίων και όχι να τα θεωρούμε ως δώρο εξ ουρανού…
 
Λυπάμαι πολύ που αντί για συμπληρωματικές προτάσεις και εποικοδομητικό διάλογο συναντώ τέτοιου είδους στείρες προσπάθειες αποδόμησης. Παράλληλα χαίρομαι για τον πλούσιο διάλογο που αναπτύχθηκε από τους περισσότερους συμπολίτες μας. Ο καθένας ας κριθεί για τις πρακτικές που υιοθετεί.
Για την ιστορία όμως κι επειδή δεν πρέπει να ξεχνάμε, ο “τοπικός αναλυτής” υπήρξε ένθερμος προεκλογικός υποστηρικτής της δημοτικής παράταξης “για την επόμενη μέρα”, ενώ μετά την πρώτη Κυριακή των εκλογών ταλαντεύτηκε προς την “Ισχυρή Κεφαλονιά” για να καταλήξει τελικά υπέρμαχος της “Δημοτικής Συμπολιτείας”… όπως θα έλεγε και ο ίδιος, άξιος ο μισθός του!
Με ονοματεπώνυμο,
Γιάννης Βαρούχας
H ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΑΝΑΛΥΤΗ
Δεν επιθυμώ να μπω σε καμία διαδικασία σύγκρουσης με τον οποιονδήποτε πάνω σε θέσεις και προτάσεις. Σεβαστή η κάθε άποψη και ο κόσμος κρίνει. Δύο μόνο επισημάνσεις:
1. Εκτιμώ (και όχι μόνο εγώ) ότι οι συγκεκριμένοι δύο δρόμοι ΔΕΝ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΤΙΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ και για διπλή κυκλοφορία και για παρκάρισμα δεξιά και αριστερά. Το τι γινόταν πριν 20 χρόνια δεν μπορεί να συγκριθεί με σήμερα που τα αυτοκίνητα στην πόλη είναι πολύ περισσότερα.
2. Σε ότι αφορά στα όσα ο κ. Βαρούχας αναφέρει περί του τι “στήριζα προεκλογικά και μετεκλογικά” είναι μάλλον διότι βρίσκεται σε “πολιτική τρικυμία εν κρανίω”. Ειδικά μετά τις εκλογές όταν και δεν κατάφερε να εκλεγεί και είδε την παράταξη του να “διαλύεται εις τα εξ ων συνετέθη”. “Άλλος για Χίο τράβηξε κι άλλος για Μυτιλήνη” και ο ίδιος έμεινε “εκτός νυμφώνος”
Ο Τοπικός αναλυτής 
Προηγούμενο άρθροΚεφαλονιά: Ο υπέροχος Χειμωνιάτικος Αγιος Θωμάς στον Καραβάδο! (pics)
Επόμενο άρθροΝεκρά τα δύο αδέρφια από τη φωτιά στο σπίτι τους! Καταπλακώθηκαν από τη στέγη που έπεσε [pics, video]