Βασιλόπουλος για Ναυτική Σχολή: “Είμαστε η καλύτερη σχολή στην Ελλάδα”

Ήρθα σε επαφή με τον Διοικητή της ΑΕΝ κ. Γιάννη Βασιλόπουλος για το χθεσινό δημοσίευμα της ΠΕΜΕΜ. Ήταν ενημερωμένος. Όπως μου είπε, απ’ ότι γράφουν δεν ισχύει τίποτα, Πέμπτη πρωί θα στείλουν υπόμνημα στο Υπουργείο. .

Για τα κλινοσκεπάσματα που γράφουν, καμία σχολή δεν διαθέτει. Με την εγγραφή τους δίνεται σημείωμα με το τι πρέπει να φέρνουν μαζί τους στη σχολή, μεταξύ αυτών κουβέρτα σεντόνι, μαξιλάρι, τα τετράδια τους και τα μολύβια τους.

Όσον αφορά την υλικοτεχνική υποδομή είναι η αρτιότερη που υπάρχει σε σχολή στην Ελλάδα. Οι ΠΕΜΕΝ είχε πριν έξι χρόνια έρθει στη σχολή, τότε πράγματι υπήρχαν προβλήματα. Ο κ. Βασιλόπουλος γνωρίζεται με τον Πρόεδρο της ΠΕΜΕΝ και συζήτησαν για το δημοσίευμα. Όπως είπε χαρακτηριστικά στον Πρόεδρο της ΠΕΜΕΝ, ότι, έχει χάσει επεισόδια, έχει μείνει στην κατάσταση πριν έξι χρόνια. Αλλά θα πρέπει να διασταυρώνουν όσα γράφουν πρώτα, όχι απλώς πήρε ένας σπουδαστής και έκανε καταγγελία.

Είμαστε η καλύτερη σχολή στην Ελλάδα.

Ό,τι προβλήματα υπάρχουν είναι γενικά για όλες τις σχολές, για όλη την ναυτική εκπαίδευση όχι μόνο στη δική μας σχολή. Η σίτιση παρότι είχε εξαγγείλει ο υπουργός εδώ και ένα χρόνο, εκκρεμεί εκείνο το 600σάρι το επίδομα. Όσον αφορά τα βιβλία μόλις τα στείλουνε θα τα μοιράσουμε. Τα βιβλία είναι δωρεάν.

Τώρα, αν ένας σπουδαστής δεν του αρέσει κάτι, γιατί από τα σπίτι τους που φύγανε ήρθανε σε μια σχολή που μένουμε μέσα σε ένα διαφορετικό περιβάλλον, είναι στρατωνισμός, αν δεν θέλει (ο σπουδαστής) πηγαίνει να μείνει έξω. Αλλά και μεθαύριο στο καράβι θα είναι χειρότερος στρατωνισμός γιατί θα είναι 20 άτομα με 18 αλλοδαπούς.

Η σχολή είναι στην καλύτερη κατάσταση από ιδρύσεως της, από θέμα κτιριακό, από εξοπλισμό έχουμε το πλέον σύγχρονο εξοπλισμό στην Ελλάδα, εμείς και η Κύμη τον έχουμε αυτό τον εξοπλισμό. Προσομοιωτές γέφυρας, καινούργιοι υπολογιστές, μέχρι και WiFi στα κρεβάτια τους έχω. Τηλεόραση καινούργια, ψυγεία καινούργια, πλυντήρια και στεγνωτήρια.

Είναι αρκετά δυσαρεστημένος, που πριν γράψουν δεν έρχονται πρώτα σε επαφή μαζί του. Αλλά και πάλι ας μην ειδοποιήσουν, ας έρθουν απροειδοποίητα για να δούνε και ας γράψουν μετά ό,τι θέλουν.

Σήμερα (χθες) ξεκίνησαν τα μαθήματα των πρωτοετών, τα άλλα δυο εξάμηνα των παλαιοτέρων ξεκίνησαν την προηγούμενη εβδομάδα. Κάθε χρονιά ξεκινάνε με όλους τους καθηγητές. Φέτος μας λείπε ένας καθηγητής που έχουν επανα-προκήρυξη τη θέση.

Με προσκάλεσε την Παρασκευή το πρωί να επισκεφθώ τη σχολή.

Σπ. Αλεβιζόπουλος

Αναδημοσίευση από www.kefalonianews.gr